Павловић: Само да буде мирно, без инцидената!

Бек Партизана Саша Павловић нада се да ће полуфинална серије АБА лиге са Црвеном звездом проћи без инцидената.

Кошарка 10.04.2015 | 21:40
Павловић: Само да буде мирно, без инцидената!

Највећи ривали играће на три добијена меча од 14. априла, а победник ће се пласирати у Евролигу, тако да је дерби за оба тима "бити или не бити".

"Дан уочи меча ме "ухвате" мисли. И, онда, када почне одбројавање, све више размишљаш о ономе што следи, иако смо сви свесни важности, улога, па само се о томе прича. Само ми пролази да не буде инцидената, да се све реши на терену", рекао је Павловић.

Павловић често у дербијима зна да "изгори" па рано уђе у проблеме са личним грешкама.

"На нашим утакмицама увек има више нервозе, али се не оптерећујем оним шта је било. Када се заврши утакмица, не размишљам више од сат времена о ономе што је прошло. Највише како је одиграно, пролете ти грешке кроз главу, са жељом да се следећи пут не понове, увек направиш анализу те врсте. Али, имајући у виду темпо полуфиналне серије, у неким деловима, дан за даном, неће бити времена за освртање, само да се "посао" што боље уради", рекао је Павловић за "Вечерње новости".

Прошле сезоне Партизан је добио битку за титулу у Србији, сада је улог много већи, иако је у питању полуфинале регионалног такмичења.

"Мени је сличан осећај, сличан притисак, без обзира на садашњи улог. Учесници се знају одлично. Звезда је сличног квалитета као прошлог јуна, мада, можда мало јача. Припремамо се исто. Само да будемо максимални, психолошки јаки, сконцентрисани на игру, хладне главе", истакао је бек Партизана.

Предност домаћег терена имаће црвено-бели, као најбољи тим регуларног дела сезоне (24-2), па ће бити домаћин у прва два меча, 14. и 15. априла.

Партизан (18-8) ће домаћин у трећој утакмици три дана касније, и евентуалној четвртом 19. априла. Евентуална мајсторица ће се играти 22, и тада ће домаћин опет бити Звезда.

У другом полуфиналу бориће се црногорска Бодућност и хрватска Цедевита.

Коментари / 0

Оставите коментар