Бекер: Ово је мојих Топ 6 тенисера свих времена!

Новак Ђоковић и Рафаел Надал морају још да раде да би достигли ниво Роџера Федерера. Новак је осетљив, али импресивно је колико воли да тренира, сматра његов тренер Борис Бекер, прослављени немачки тенисер.

Тенис 09.04.2015 | 19:00
Бекер: Ово је мојих Топ 6 тенисера свих времена!

Када је децембра 2013. постао Новаков тренер, многи су сумњичаво вртели главом, али 15 месеци касније, показало се да сумње нису биле оправдане. У интервјуу за “Бранд Плус”, Немац је отворено причао о сарадњи са Ђоковићем, али и о Федереру, Надалу, Сампрасу, Боргу, себи...

НОВАК ЂОКОВИЋ
је јако остељив, чак и више од мене. Импресивно је колико воли да тренира и какав је такмичар. Веома је посвећен тенису и то објашњава зашто је успешан. Наша сарадња је почела када ме је позвао после УС Опена 2013. Тада је склизнуо са АТП трона. Тражио сам да се сретнемо у Монте Карлу и разговарамо оворено. Осам недеља сам га пратио, гледао шта ради, како тренира, како функционише, док нисам преломио да будем део приче. Није било лако.

РОЏЕР ФЕДЕРЕР
има све. Не воли када то чује, али тако је. У финалу Вимблдона против Новака 2014. одиграо је најбољи меч у каријери, ниједно финале није било тако лепо и квалитетно. Новак и Рафа морају још да раде како би достигли његов ниво.

РАФАЕЛ НАДАЛ
има моје велико поштовање. Стриц Тони га је у 15. години узео под своје, сваки његов покрет сам помно пратио. Развио се у сјајног играча, дивим му се, али још није достигао Федерерове висине. Као и Ђоковић, мора да ради на волеју и сервису.
ПИТ САМПРАС
је најбољи који се икада бавио тенисом. Сећам се да сам 1997. после пораза од њега у Вимблдону дошао на мрежу и рекао му: “Предајем ти кључеве моје бивше куће, твоји су!”

БОРИС БЕКЕР
и није био неки тенисер (смех). Леђа су ми била слаба, па сам се кретао споро. Али био сам добар тактичар. Користио сам главу више од ривала. Увек сам уживао на терену јер је тенис, поред моје породице, моја највећа љубав. Данас то није исти спорт.

БЈЕРН БОРГ
је био мој идол. Када сам био мали, телевизија је преносила само Вимблдон и гледао сам како га осваја пет пута. Тада је постао мој херој, хтео сам да будем као он. Заувек је променио мој живот.

Коментари / 0

Оставите коментар