Хрвати жестоко напали Новака, Љубичић га брани!

"Увреде на рачун Новака Ђоковића у Хрватској дело су мрачних типова који желе да се истакну". Из речи популарног глумца Гагија Јовановића, великог фана и пријатеља најбољег светског тенисера, избија чуђење због писања медија у суседној земљи.

Тенис 09.04.2015 | 15:40
Хрвати жестоко напали Новака, Љубичић га брани!

- Ако за њега неко може да напише или помисли да је „дивљак“ и „примитивац“, онда смо сви дивљаци! Новак је жив човек, не функционише као машина попут већине других играча и баш у томе је његова величина.

Тренутак кад је велики ас викао према својој ложи и уплашио дечака који је пролазио поред њега, по мишљењу Јовановића, не заслужује злобне коментаре.

- Шта је ту било толико непријатно? Ноле је био окренут ка својој ложи и без намере је штрецнуо момка који се ту нашао. Он је увек природан, има много људског у себи и зато је човек у сваком смислу. Спреман да аплаудира противнику и да му поклони поен, као мало ко у том свету.

Шта мисли обичан свет, лако је одгонетнути.

- Нормални људи воле и поштују Ђоковића и уверен сам да је тако и у Хрватској. И тамо постоје они који се баве мрачним стварима и који хоће све да надувају због својих фрустрација. Ове што је избило кроз медије после меча с Марејом одраз је глупости која се дешава на ширем плану, знате на шта мислим... Лично, не волим машине и роботе, а Ноле има у себи нешто супротно, што је код њега најлепше.

За Ивана Љубичића, славног хрватског тенисера, у Мајамију се није догодио инцидент.

- Све је било случајно. Ноле је гледао ка свом боксу, а дечко се баш тада нашао крај њега. Због тога га је судија опоменуо и то је тачка... Критике које су га засуле су дефинитивно претеране и безразложне. Има много играча који се деру на терену, а Новак се после још извинио. Шта ће човек, лепо је и коректно од њега што је све објаснио - каже Љубичић.

Према мишљењу великог аса, много је оних који чекају повод да нападну највеће.

- Има људи који од неслучаја желе да направе случај, али то није Нолетов проблем. Познајем га и доживљавам као правог спортисту. А знам како је кад се нађеш на терену сам с ривалом. Гориш изнутра, покушаваш да избациш негативну енергију и да вратиш концентрацију. Неки мрмљају, други ломе рекете као Иванишевић и Сафин, али све је то људски - закључује Љубичић.

Сајтови не бирају речи увреде
„Меч је обележио Ђоковићев примитивни испад средином другог сета, када је, нервозан развојем догађаја на терену, дивљачки реаговао према скупљачу лоптица који му је доносио пешкир. Ђоковић је приликом узимања пешкира испалио читав низ псовки, због чега је добио опомену главног судије. (Дневно.хр)

„Сјајну победу првог тенисера света засенио је испад који се догодио крајем другог сета, кад је Ђоковић, нервозан што се сет није развио онако како је он желео, дивљачки реаговао према једном дечаку који скупља лоптице. (Индеx.хр)

„Заиста ми је жао, није било никакве намере да дечака повредим или уплашим, искрено се надам да ће ми опростити. као отац не бих волео да се тако нешто деси мом сину“, рекао је Ђоковић о непријатној ситуацији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошњак

09.04.2015 13:55

Не треба се освртати на нападе на Новака који далазе од особа којима је успјех Нолета као рак рана. Говорити ружно о особи која је награду за освојени ГРЕН СЛЕМ донирала пострадалим од поплава у Србији, Хрваској и БИХ,је нецивилизацијски. Ја вјерујем да Новак Ђоковић није упутио ништа ружно дјечаку, сам гест извињења дјечаку пуно значи. Зато Ноле ЉУДИНО само напријед у нове побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

10.04.2015 06:02

ПУСТИ ЛУЂАКЕ НЕКА ПРИЧАЈУ ШТА ХОЧЕ ТИ САМО НАСТАВИ СВОЈ ПОСАО И СВЕ ЧЕ БИТИ ДОБРО.ТИ СИ БРОЈ 1 И ТО СМЕТА ХРВАТИМА ДА СИ ЊИХОВ ТО НЕБИ НИШТА ЗНАЧИЛО КАО ШТО НИЈЕ НИ СКАНДИРАЊЕ УСТАШКИХ ИЗЈАВА НА УТАКМИЦАМА ЊИХОВИХ ИГРАЧА.БОЛЕСНА НАЦИЈА!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ