УЕФА: Црна Гора - Русија 0:3!

Прекинута утакмица Црне Горе и Русије у квалификацијама за првенство Европе регистрована је службеним резултатом 3:0 у корист Русије, одлучила је Европска фудбалска унија (УЕФА), преносе руски медији.

Фудбал 09.04.2015 | 15:00
УЕФА: Црна Гора - Русија 0:3!

Ову вест је објавила руска агенција ТАСС, али УЕФА ову одлуку још није саопштила на свом сајту.

Према истом извору, Црна Гора ће наредне две утакмице као домаћин морати да игра пред празним трибинама, док је Русија кажњена са 25.000 евра због недоличног понашања њених навијача на том мечу.

Није наведено колика је новчана казна за Фудбалски савез Црне Горе.

Сусрет Г квалификационе групе на стадиону у Подгорици прекинут је 27. марта већ у првом минуту пошто је руски голман Игор Акинфејев погођен са трибина бакљом у главу и морао је да буде пребачен у болницу, где су му дијагностификоване опекотине на врату и блажи потрес мозга.

Упркос томе, судија је после дужих консултација одлучио да настави меч, а дефинитивно га је прекинуо у 68. минуту након поновљеног инцидента црногорских навијача, који су тврдим предметом погодили противничког играча Дмитрија Комбарова.

Утакмица између Црне Горе и Русије обележена је бројним инцидентима на трибинама, а прекинута је при резултату 0:0.

После данашње одлуке УЕФА, Русија на табели Г групе заузима треће место са осам бодова, иза водећих Аустрије са 13 и Шведске са девет.

Црна Гора је остала четвртопласирана са пет бодова испред Лихтенштајна са четири и Молдавије са једним бодом.

Коментари / 0

Оставите коментар