Видео: Судија, браво! Али...ко зна шта те чека сад!

Аргентински судија Херман Делфино биће уписан у историји фудбала као први арбитар који је променио одлуку након гледања телевизијског снимка.

Фудбал 09.04.2015 | 10:40
Видео: Судија, браво! Али...ко зна шта те чека сад!

То ће Делфина скупо да кошта, очекује га велика казна ФИФА и ФС Аргентине, јер обе организације строго забрањују употребу ТВ технологије при доношењу одлука.

Делфино је пре неколико дана на мечу Велес – Арсенал (1:1) поништио своју одлуку да свира пенал за домаћина и искључи дефанзивца гостију, јер му је помоћник јавио да је погрешио, након што је видео успорени снимак.

Делфино, који се сматра једним од најбољих судија у Јужној Америци, свирао је пенал за Велес, а показао други жути картон звезди Арсенала Данијелу Валенсији због играња руком у казненом простору.

Међутим, линијски судија је видео успорени снимак ситуације и уочио да је руком у ствари играо нападач домаћина Маријано Павоне, о чему је обавестио главног арбитра.

Делфино је одлучио да промени одлуку, поништио је и пенал и искључење Валенсије, а жути картон показао Павонеу.

"Савест ми је чиста. Знам да је било супротно правилима, а моја одлука је била праведна", рекао је Делфино.

Већ годинама траје велики притисак на ФИФА да дозволи употребу технологије у фудбалу, а челници из Цириха на челу са Сепом Блатером су до сада дозволили само коришћење гол-технологије, која показује да ли је лопта прешла гол линију.

Међутим, и даље се инсистира да судије добију прилику да попут колега у кошарци и америчком фудбалу прегледају успорени снимак ситуације, уколико није јасно да ли су прекршена фудбалска правила.

Борба се наставља, а Делфино би могао да буде прекретница.

Коментари / 0

Оставите коментар