Вучела Лалатовићу: Ама, с ким ти причаш, човјече?!

Потпредседник црно-белих Милорад Вучелић одговорио шефу црвено-белих на "одапету стрелу". "Да не подсећамо на прошлу сезону", упозорио је он.

Фудбал 08.04.2015 | 18:40
Вучела Лалатовићу: Ама, с ким ти причаш, човјече?!

Температура полако и очекивано расте.

Резултати суперлигашких утакмица Нови Пазар - Црвена звезда и Вождовац - ОФК Београд, одиграних минулог викенда, косили су се са предвиђањима кладионица и "обавештених", који су најављивали победу шампиона, односно "змајева".

Одмах после тих мечева, реаговала су сва четири клуба. Пазарци и Вождовчани су објавили саопштења и подсетили на најаве, а тренери Звезде и ОФК Београда подсетили су изјавама на погрешна нагађања.

Тренер црвено-белих Ненад Лалатовић отишао је и корак даље, па је - уз бучну критику рада судије - рекао и да се Звездине победе традиционално објашњавају речима "пустио, наместио, неко је други играо за њу, није регуларно и није поштено"

Шеф струке браниоца титуле није рекао експлицитно да Партизан стоји иза тога, али се у његовим речима то јасно може препознати, као што се лако може наговестити на шта мисле у Хумској када, на пример, кажу да "неко игра пријатељске утакмице".

Потпредседник црно-белих Милорад Вучић одговорио је у четвртак тренеру Звезде у разговору за "Спортски журнал".

"Разумем љутњу... Некад... Такву врсту оптужби - не! На чему почивају? Чему прича о чистоти кад нико није оптужен? Са ким то комуницира Лалатовић? Са непостојећим мнењем? Ниједан функционер Партизана није причао о томе! Једино сам ја почетком марта имао опаску: 'Док неко игра пријатељске утакмице...'. Ни тад нисам поменуо Црвену звезду! Говорио сам о непризнатом голу против Нишлија, тек после 'сто' пута одгледаног снимка. Да сад полемишем о квотама у кладионици? Нешто 1,20? То не разумем... Какве би Партизан имао везе са тим?", запитао је Вучелић.

Наставио је гласније...

"Чему зла крв? Кога Лалатовић прозива? Зашто Партизан? Откуд та грозничава потреба? Без повода! Као да прича са фантомима... Нећу да учествујем у разбуктавању страсти. Не треба нам то. Морамо да водимо рачуна и о навијачима. Шта, да се сад и код њих појави бес? То није добро".

Лалатовић је у Пазару после пораза рекао да је "неко постао нервозан" када се Звезда примакла Партизану на два бода заостатка. Вучелић признаје да су се у Хумској заиста унервозили у таквој ситуацији и уочава да у томе нема ништа спорно.

"Наравно. И да нисам члан управе, као обичан навијач, постао бих нервозан после прокоцкане предности. Не може да буде пријатно када се са плус шест спустите на плус два. То смо решили променом тренера! Загледани смо само у сопствено двориште"

Лалатовић је говорио и да је "неко" послао судију Владу Глођовића у Нови Пазар да суди у корист домаћина, иако се не може закључити да је арбитар оштетио црвено-беле. Исте вечери, арбитар утакмице Партизан - Раднички 1923 није реаговао када је Бранко Илић у шеснаестерцу руком зауставио лопту која је ишла ка голу.

Тренер Звезде говорио је и о том детаљу, оптуживши да "нико не прича о пеналу на једној другој утакмици".

Вучелић се такође дотакао рада арбитара.

"Не познајем ниједног судију. Часна реч. То (оптужба да је Партизан 'слао' судију у Пазар) нема везе са истином. Што се тиче пенала за Раднички, гледао сам снимак. И сам Бранко Илић је признао да је играо руком, али кад вас лопта после шута противника погоди из близине - то се не свира. Доста људи тврди - напуцано!", објаснио је потпредседник Партизана, уз поруку:

"Оставимо све то судијском уверењу".

На констатацију да у Звезди сматрају да арбитри штите црно-беле, Вучелић је подсетио на прошлу сезону, али није образложио зашто.

"То је смешно! Ко је озбиљан у Србији, не мисли да је Партизан заштићен. Да не отварамо сад старе ране и помињемо прошлу сезону".

Говорећи о наредном лигашком ривалу црно-белих - ОФК Београду, Вучелић је рекао да "није у реду" да тим са Карабурме у неким утакмицама игра у ослабљеним саставима, алудирајући на многима спорну утакмицу Спартак - ОФК Београд.

"Није у реду да неко игра против неког са ослабљеним тимом, чува снагу за дуел са другим. Није фер! Узор ми је енглеска лига, погледајте - Кристал Палас је победио Манчестер сити", подсетио је Вучелић.

На крају, потпредседник црно-белих открио је у каквим је односима са руководиоцима "вечитог ривала" свог клуба, упркос све већој тензији.

"Са некима, бившим и садашњим, дугогодишњи сам пријатељ. Са Небојшом Човићем сам недавно био заједно у ТВ емсији. И то дан пошто су ме поменули у саопштењу! Прешао сам преко тога... Хоћу витешко ривалство! А, не ово, кад немамо аргументе, потежемо крупне речи", подвукао је Вучелић, уз оцену да би било добро да се представници Звезде и Партизана састану уочи дербија.

Коментари / 0

Оставите коментар