Отказане стотине летова у Француској

Стотине летова отказано је због штрајка француских контролора лета, који је сазвао синдикат СНЦТА за данас и сутра због спора око услова рада.

Свијет 08.04.2015 | 08:50
Отказане стотине летова у Француској

Управа за цивилну авијацију затражила је од авиокомпанија да данас смање број летова према и из Француске за 40 одсто, а очекује се да ће најгоре бити погођени авиони на дугим летовима.

"Поремећај се очекује у цијелој земљи", саопштио је ДГАЦ.

Ирска нискотарифна авиокомпанија "Рајанер" саопштила је да је морала да откаже више од 250 летова, али да очекује да ће тај број вјероватно бити већи, преноси данас Би-Би-Си.

"Искрено се извињавамо свим путницима који су погођени овим неоправданим штрајком и позивамо Француску и ЕУ да предузму одговарајуће мјере и спријече даље поремећаје", наводи се у саопштењу компаније "Рајанер".

У саопштењу се истиче да није фер што хиљаде европских путника мора да мијења своје путне планове због себичних потеза шачице француских контролора лета.

Главни синдикат контролора лета СНЦТА позвао је на обуставу рада од 8. до 9. априла, као и од 16. до 18. априла, те од 29. априла до 2. маја.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар