Ману: Ускоро у пензију! Доста је!

Бек Сан Антонио Спарса Емануел "Ману" Ђинобили најавио је да би ускоро могао да заврши кошаркашку каријеру.

Кошарка 09.04.2015 | 11:00
Ману: Ускоро у пензију! Доста је!

Ђинобили, 38-годишњи Аргентинац је већ 13 година у Тексасу где је освојио четири НБА титуле и постао један од најбољих странаца у историји лиге.

"Сваки пут када причам са пензионисаним играчима увек ми кажу исту ствар: "Играј још једну сезону, уживај у томе". Радим то већ 19 година и ако не на крају ове сезоне, онда ће то вероватно бити на крају следеће. То ће бити крај, нећу се вратити", рекао је Ђинобили.

Скоро две деценије играња врхунске кошарке има своју цену.

"Не осећам се добро. Сваког дана, свака утакмица, морам да урадим много ствари како бих стигао до паркета. Све ме боли", рекао је Ђинобили.

Ђинобили је током каријере играо за Андино и Естудијантес у Аргентини, Ређо Калабрију и Виртус Болоњу у Италији, пре НБА лиге. Поред четири прстена, два пута је био Ол-стар, 2008. најбољи шести играч лиге.

"Имам 38 година и још увек играм за елитни тим какав су Спурси. То је савршена ситуација за мене. Прихватио сам да не могу да играм на нивоу из 2008. године, али и даље уживам. Тако сам променио свој став, знам да сам сада другачији играч", рекао је Аргентинац.

Он се већ пензионисао од репрезентативне кошарке, па није играо на Светском првенству у Шпанији прошлог септембра.

"Национални тим је укорењен у мене, дубоко је у мени па је тешко. Али реалност је таква да је шанса да опет играм за Аргентину занемарљива, а разлог је што више нисам млад. У репрезентацији мораш да се забављаш, да даш све што имаш, а ја сада нисам способан да то урадим", искрен је Ђинобили.

Он је један од играча у које чувени тренер Спурса Грег Поповић има највише поверења. Тешко је замислити Поповићеве Спурсе без Мануа.

"Током сезоне је тешко успоставити праву везу јер смо обојица задубљени у свој посао. Али на крају сезоне, често имамо личне разговоре, посебно када ручамо. Тако међусобно уважавање настаје природно", објаснио је Ђинобили свој однос са тренером.

Ове сезоне Спурси, иако актуелни шампиони не блистају као претходних година, када су скоро по правили увек били први на Западу.

"Мислим да у последње две недеље, после невероватне утакмице коју смо изгубили у Њујорку, много напредујемо и обликујемо тим какав би требало да буде. Мало је касно дошло, али се догодило", сматра Аргентинац.

Суверен на Западу ове сезоне био је тим Голден Стејт Вориорса.

"Наоштрени су као жилет. Али плеј-оф је место где немају много искуства. Када дође елиминациона серија, 65 победа из регуларног дела сезоне је бескорисно", рекао је Ђинобили.

Коментари / 0

Оставите коментар