Жријеб за 1/2-финале Купа БиХ: Борац на Широки!

Бањалучки Борац и Широки Бријег састаће се у полуфиналу Купа БиХ. У двадесет дана ове двије екипе састаће се три пута, два пута у Купу и једном у Премијер лиги БиХ.

Фудбал 07.04.2015 | 16:00
Жријеб за 1/2-финале Купа БиХ: Борац на Широки!

У другом полуфиналном окршају играће Олимпиц и Широки, одлучено је жријебом који је обављен у уторак.
Борац ће прво угостити Широки Бријег на Градском стадиону у сриједу, 15. априла, а седам дана касније играће се реванш.

Олимпиц ће такође бити домаћин у првом мечу против Зрињског.

Тренер Борца Владо Јагодић рекао је да респектује све екипе које су се нашле у полуфиналу и да му је било скоро свеједно кога ће добити за противника.

“Једино што сам желио је да играмо реванш на нашем терену, али жеље се не испуњавају увијек и није ми се то испунило. Широки је екипа за респект, екипа која има само један пораз у свим такмичењима у овој сезони и екипа с којом се састајемо већ у суботу. Не можемо нико никог изненадити, Славен Муса и ја смо се доста пута сусретали, познајемо се добро. Биће све три неизвјесне утакмице. Играчи Борца су са мојим претходником Винком Мариновићем избацили једно Сарајево, према томе не видим разлога зашто се не бисмо равноправно борили, а нијансе ће одлучивати. Борићемо се до задњег. Нисам ни песимиста ни превелики оптимиста. Широки заслужује максималан респект у двије утакмице, или три рачунајући ову првенствену можемо да се носимо са свима”, рекао је Јагодић.

Фудбалери Борца у двадесетак дана одиграће три утакмице против Широког Бријега, а Јагодић признаје да то не иде на руку његовој екипи.

“Нажалост, морам констатовати да је она ипак дијаметрално супротна у ова два клуба, и по питању финансијског стања и по питању играчког кадра. Широки има далеко шири избор играча, поготово што ће се дешавати и картони и повреде и не можемо ту рећи да смо у неком добром положају, али ми смо компактни. Ови играчи Борца су показали компактност и у све утакмице ћемо ући са жељом да одиграмо добро и видјећемо шта ће испасти од тога. Имам и искуство играња куп утакмица против Широког, са Челиком сам одиграо два ремија 1:1 и испали смо на пенале, покушаћу се сада ревенширати”, рекао је Јагодић.

У женској конкуренцији у полуфиналу Купа БиХ играће ЖФК Бањалука против СФК 2000, док ће Жељезничар 2011 играти против Мостара. Дјевојке ће играти једну утакмицу, а полуфинале ће бити одиграно 15. априла у 16:30 сати.

Полуфинале Купа БиХ - омладинци:

Широки Бријег - Челик

Сарајево - Борац

Први мечеви ће бити одиграни 15. 4. у 16.30 часова, а реванши 29. 4. у 17.00 часова

Полуфинале Купа БиХ – футсал:

Зрињски - Невесиње

Сељак - Босна Компред

Утакмице ће бити одигране 15. 4. у 18 часова

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

уф уф

07.04.2015 15:54

Најгоре могуће. Гдје баш Сарајево па Широки, тежи распоред није могао никако.

ОДГОВОРИТЕ