Шаровић: Ускоро о механизамима координације

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић најавио је данас у Сарајеву да би већ наредних седмица требало да крене припрема израде механизма координације.

Босна и Херцеговина 07.04.2015 | 14:14
Шаровић: Ускоро о механизамима координације

"Зна се која је то све процедура, које све институције ће у томе да учествују", рекао је Шаровић новинарима након прве сједнице Савјета министара.

Он је изразио очекивање да ће бити постигнут договор који би одблокирао овај процес кад је у питању европски пут БиХ.

Шаровић је рекао да су на првој сједници Савјета министара, како је било и најављено, именовани чланови Одбора за унутрашњу политику и Одбора за економију Савјета министара.

"Разматрана су и питања која се односе на именовање три гувернера испред БиХ за три кључне финансијске институције: Свјетску банку, Међународни монетарни фонд /ММФ/ и Европску банку за обнову и развој /ЕБРД/", додао је Шаровић.

Према његовим ријечима, гувернер испред БиХ за Свјетску банку је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, а за друге двије институције његови замјеници - за ММФ министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и за ЕБРД он.

Шаровић је додао да послије данашње сједнице на ред долазе и друга важна питања као што је буџет институција БиХ, који се припрема.

"Већ смо кренули у активности у вези са буџетом. Сад су приједлози буџета у министарствима. Након тога улази, вјероватно за неколико дана, у Савјет министара, након тога иде према Предсједништву. Ми смо већ практично кренули у процедуру и вјероватно ће се наћи на једној од првих сједница Савјета министара", рекао је Шаровић.

Извор: Срна

 

Коментари / 0

Оставите коментар