Тајне Бијеле куће

Књига "Резиденција" Кејт Андерсен Броер открива тајне становника шестоспартне председничке резиднеције.

Занимљивости 07.04.2015 | 07:05
Тајне Бијеле куће

У УТОРАК ће се у продаји наћи књига политичког новинара Кејт Андерсен Броер "Резиденција: унутар приватног света Беле куће", у којој више од сто чланова некадашњег особља овог шестоспратног здања, са 132 собе и 35 купатила, открива бројне тајне њених становника. Ауторка је осим собарица, кувара, батлера, вратара и баштована, интервјуисала и бивше прве даме Америке, Лору и Барбару Буш, Розалин Картер као и неколико деце председника.

Између осталог, особље је открило да је због "шврљања" са Моником Левински, прва дама Хилари свог мужа Била Клинтона гађала књигама и другим предметима, попут лампе.

- Клинтонови су се понекад жестоко свађали частећи се сочним псовкама, а било је периода када нису уопште разговарали - пише Броер у "Резиденцији". - Свађе су се појачале током скандала са Моником. Јавност је за ову аферу сазнала у јануару 1998. а особље је гледало шта се догађа још од 1995.

Док је особље Клинтонових гледало свађе, спремачице Кенедијевих гледале су голотињу. Наиме, Џеки Кенеди је проводила много времена на фарми у Вирџинији и кад год ње није било, председник је пливао наг у базену Беле куће са другим женама, чак и својим секретарицама.

Роналд Реган свађао се са супругом Ненси око гледања телевизије, а прва дама је увек заповедала. Џорџ и Барбара Буш су били пристојни и добри према особљу, као и пар Обама.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар