Руседски: Кад Новак побесни - чувај га се тек тад!

Новак Ђоковић каналише бес на терену на најбољи начин и због тога је толико велики шампион, сматра Грег Руседски.

Тенис 07.04.2015 | 15:40
Руседски: Кад Новак побесни - чувај га се тек тад!

Ђоковић је у недељу још једном потврдио своју доминацију у светском тенису победивши у финалу Мастерса у Мајамију Ендија Марија са 7:6, 4:6, 6:0.

Српски тенисер није играо на свом највишем нивоу, а после изгубљеног другог сета добио је опомену јер је бесно узео пешкир и почео да виче на своју ложу. Ипак, у трећем сету је одиграо фантастично не препустивши ривалу ниједан гем.

Руседски, некада четврти тенисер света, каже да Новак увек после таквих ситуација игра бриљантно.

„Када се изнервира, покушава да избаци фрустрацију из себе. Он у томе и успева, оставља све иза себе и због тога је такав шампион. Ако не испољи фрустрацију на терену и то остави у себи, онда не може да игра толико добар тенис. Он искористи бес, отараси га се и наставља даље. Физички, ментално, технички и тактички он је без дилеме први тенисер света. Борис Бекер је додао неке димензије у његову игру, код сервиса и волеја. Лепо је било видети да је завршио меч са Маријем играјући сервис-волеј, у прошлости то нисмо виђали“, каже Руседски.

Он истиче да ће Новак сада покушати да освоји једини Грен слем који му недостаје, Ролан Гарос.

„Биће због тога важни турнири у Монте Карлу и Риму, како би стекао предност над Надалом. Ђоковић има све и велика је шанса да ће у Паризу освојити Грен слем који му недостаје.“

Коментари / 0

Оставите коментар