Младен Иванић посјетио општину Оштра Лука

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је данас да је највећи проблем општине Оштра Лука путна комуникација на веома разуђеном подручју, које обухвата у пречнику око 140 километара територије.

Босна и Херцеговина 06.04.2015 | 22:14
Младен Иванић посјетио општину Оштра Лука

Иванић је током данашње посјете Оштрој Луци, гдје је разговарао са општинским руководством, истакао да је упознат о проблемима са којима се сусреће ова мала општина, која је настала "на остацима општине Сански Мост".

"Ова мала општина обухвата огроман простор, а одржавање локалних путева је велики проблем који проистиче и из чињенице да федерални Сански Мост не одржава те путеве", изјавио је Иванић новинарима након састанка.

Иванић је рекао да намјерава да се упозна о проблемима повратника из Подгрмечког краја, с циљем да се институције БиХ укључе у пружање помоћи свим становницима на том подручју, посебно српским повратницима.

Говорећи о питању спомен-комплекса Шушњар, који је данас посјетио, Иванић је обећао да ће се заложити да се тај комплекс уреди, истичући да се сви са дигнитетом морају односити према жртвама из Другог свјетског рата.

Иванић, који је након састанка положио вијенац на спомен-обиљежје Шушњар, рекао је да руководства општина Оштра Лука и Сански Мост морају заједнички посветити пажњу уређењу Шушњара, као једног од навјећих стратишта на простору БиХ из Другог свјетског рата.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да је Иванићу пренио да је неопходна помоћ српским повратницима који живе у рубном дијелу општине Оштра Лука у Републици Српској, а дијелом у Федерацији БиХ.

Он је напоменуо да све комуникације за њих иду преко Санског Моста и да то доноси низ проблема са којима се суочавају људи који живе на том простору.

Станар је навео да је на састанку разговарано и о уређењу спомен-гробља Шушњар.

"Временом је то спомен-подручје и обиљежавање страдања 5.500 људи на Шушњару доведено у питање, јер је све спало на ову општину, која је у великим финансијским проблемима и све теже носи терет. Није у могућности да на адекватан начин обиљежи 2. август - Илиндан и страдање цивила тог дана 1941. године", истакао је Станар.

Иванић је након посјете Оштрој Луци отпутовао у Сански Мост, гдје је у плану да се састане са начелником општине Мустафом Авдагићем, те да посјети села Лушци Паланка, Бошњаци и Јелашиновци.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

мики

06.04.2015 14:53

У којем својству је посјета.Засто неспоменусте да је био и Бореновиц само да се зна.Послије иду да поднесу рацун гос.Мустафи Авдагицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Мики

06.04.2015 15:02

Да је отисао и у својству цовјека довољно је, посто су твоји из СНСД-а заборавили и да постоји ово мјесто. Није им интересантно јер нема довољно папака за куповину

Name

бум бум

06.04.2015 15:32

Господин Иванић је Сански Мост отишао вјероватно у својству Сањанина и свака му част. Па он је баш из Санског Моста. И не заборавите-Милорад Додик је пред изборе 2000 године, а чини ми се да не гријешим, у Хотелу САНУС у С. Мосту био у својству предсједника СНСД-а, када је јасно рекао да ће Срби гласати за СДА у Федерацији а Муслимани у РС за СНСД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ббб

06.04.2015 15:32

Дошао је као ПРЕДСЈЕДНИК суверене државе, а вјерујте да смо га ми у ФБиХ тако и дочекали. Када у РС-у поједини буду овако размишљали тад ће нам свима бити боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ббб

06.04.2015 15:55

Г. Иванић није никакав предсједник никакве суверене државе него предсједавајући предсједништва БиХ која није ни на папиру суверена а када ви у Федерацији прихватите чињенично стање биће нам тад боље

Name

Ре

06.04.2015 16:01

Које суверене државе? Чега је он предсједник? Ајде прво види шта је Иванић па се врати!

Name

судеx

06.04.2015 20:34

Дрзите се Додика...он це вас довести ондје гдје треба.

Name

Брчко

06.04.2015 15:35

Остра луку, Источни Дрвар, Источно Горазде, као и Источни Мостар препојит федерацији БиХ ако Срби на тим подруцјима зеле опстати..! Било би лакше свима вјерујте ми..! То су простори који су везани за те градове и не могу се тек тако одвојит комплет кад немају ни људство ни инфраструктуру.... ал видите за 20 година у тим општинама це бити природни резерват и пустара..! Једине мале опстине које су успјеле опстат су Добој ЈуГ и Добој исток..! Сад тренутно имају јацу индустрију од читавог Добоја..! Ко је возио од Добоја према Јелаху зна ста причам..! На свако 20 метара пословни простори и фирме ко да си досао у Свајцарску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Брчко

06.04.2015 15:59

А Брчко припојити Русији и да вам Путин да гаранције опстанка:))) Добој Југ ти називаш Швајцарском? Па дечкић да ли ти знаш шта си написао? Уосталом ко те уопште шта и питао?

Name

Ре

06.04.2015 16:04

Брчко припојити Лопарама и биће боље, вјеруј ми

Name

судеx

06.04.2015 20:38

Истина зива..Гола је биједа у тим општинама...и све је горе и горе. Мада се не бих слозио да је Добој Исток и Добој Југ као Швицарска мада има посла..

Name

Дјоко

06.04.2015 15:39

Била би то добра опстина кад би се Бореновиц врагио у њу па тамо отворио бутик и кафиц а не у Бања луци. Кад вам Дјоко лазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

06.04.2015 16:59

Одмах се и Баја укључио у полемику и још пита Иванића ко је он да хода????? по РС и ФБИХ јер се као њему требао јавити.Какав је то поремећен ментални склоп. Тако је прошле године јавно прозивао Бакира у стилу - одакле му право??? (као предсједавајућем Предсједништва БиХ) да обилази поплављене крајеве у РС. Иванић ради добар посао ЗА СВЕ у БиХ.Нека је посјетио повратнике јер их се нико други не би ни сјетио.Да барем има буџет као Милорад па да их може новчано стимулисати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас Народа

06.04.2015 19:08

Свака ти цаст Младене, конацно да неко обидје овај народ и да му да подрску...свака ти цаст, да се не прица само о Козарцу, Сребреници, нека се несто проговори и о проблемима Срба у Погрмецу. Младен је једини политицари који је досао у овај крај...свака цаст и доста висе превара од стране муслимана..

ОДГОВОРИТЕ