Преминуо некадашњи ген-сек Звезде!

Бивши фудбалски судија и некадашњи генерални секретар Фудбалског клуба Црвена зведа Константин Зечевић умро је у недељу ујутру у Београду у 94. години.

Фудбал 06.04.2015 | 19:20
Преминуо некадашњи ген-сек Звезде!

У дугом и плодном животу Зечевиц је оставио неизбрисив траг у југословенском, а пре свега у српском фудбалу. Био је међу најистакнутијим фудбалским судијама на простору бивше Југославије и један од малобројних српских арбитара који је имао част да суди на светском првенству, сапштено је на званичном сајту Фудбалског савеза Србије.

Као спортски радник, Зечевић ће трајно остати упамћен у историји српског фудбала, јер је 28 година обављао функцију генералног секретара Фудбалског савеза Београда. Пуну деценију Зечевиц је био генерални секретар ФК Црвена звезда и то у времену када је тај клуб крцио себи пут ка европској и светској титули.

У судијској каријери Зечевиц је у 25 земаља Европе и света судио 75 међународних мецеве. Круна његове судијске каријере било је учешће на Светском првенству у Енглеској 1966. године. На том првенству био је главни судија на утакмици СР Немачка - Аргентина, а на три меча обављао је улогу помоцног судије.

У међународној клупској конкуренцији највеће признање добио је 1968. године када је у Токију судио меч за титулу у Интернационалном купу измеду Манчестер јунајтеда и Естудијантеса (Аргентина).

Датум и место сахране Константина Зечевића биће накнадно објављено.

Коментари / 0

Оставите коментар