Мајами: Овај Новак је стварно невјероватан!

Новак Ђоковић победио је Ендија Марија са 7:6 (7-3), 4:6, 6:0 у финалу турнира из Мастерс 1000 серије у Мајамију.

Тенис 06.04.2015 | 13:01
Мајами: Овај Новак је стварно невјероватан!

Ђоковић је постао први тенисер у историји који је три пута у каријери освојио ’дуплу круну’ – узастопне трофеје у Индијан Велсу и Мајамију.

Новак је на Флориди освојио пету титулу, а укупно 22. на Мастерс турнирима. Ђоковић је освојио сва три овогодишња велика турнира – Аустралијан опен, Индијан Велс и Мајами, па је сада на бројци од 51 титуле у каријери.

Мари је одиграо одлично у прва два сета, али слично као у финалу у Мелбурну, Новак је дуже издржао и психички и физички, па је 76. пут у каријери освојио сет ’са нулом’ и дошао до трофеја.

По тешким временским условима, по температури од 30 степени и великој влажности ваздуха, видели смо спектакуларне поене, али и почетничке киксеве – обојица су имали проблема са смечевима, после којих су губили већ добијене поене.

Шкот је почео меч изузетно агресивно, нападао је други сервис Ђоковића и у два наврата имао је брејк вишка. Међутим, Новак се оба пута вратио, на крају је могао и раније да реши сет, али је Мари на 5:6 од 0:30 ипак изборио тај брејк.

Обојица су тај брејк одиграли нервозно, али Ђоковић је био смиренији – почео је сервис-винером, уследиле су две грешке Марија, а затим и интелигентни сервис-волеј Новака после кик-сервиса по ширини (4:0). Међутим, Шкот је потпуно попустио, два форхенда завршили су у мрежи, па је Ђоковић освојио први сет.

Новак је на старту другог сета пропустио четири брејк лопте, мада је тада одиграо један од најбољих поена у мечу, а од тог тренутка до краја сета Мари је деловао свежије и лакше је чувао своје гемове. То је дошло на наплату у десетом гему када Новак поклања прва два поена, затим пропушта да смечом заврши поен, да би Мари винером из ритерна направио кључни брејк за 6:4.

Ђоковић је био бесан, викао је у правцу своје ложе, због чега је добио и опомену – “уплашио си дете“, рекао му је судија у расправи између сетова.

Новак је у исцрпљујућем гему на почетку одлучујућег сета успео да направи брејк, а меч је преломио у трећем гему – Мари је спасао 0:40, потом још две брејк лопте, али су сада Ђоковићеве ноге радиле боље и српски тенисер прави кључни брејк за 3:0.

Тада је отпор супарника сломљен, па је Новак освојио и следећа три гема за заслужени, пети трофеј у Мајамију и седму узастопну победу над Маријем, против којег сада води 18-8 у међусобним окршајима.

Коментари / 0

Оставите коментар