Ухапшена група трговаца наркотицима

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије открили су две илегалне лабораторије за узгајање опојне дроге марихуане у вештачким условима и ухапсили осмочлану организовану криминалну групу, која се од децембра прошле године бавила трговином наркотицима.

Србија 04.04.2015 | 14:00
Ухапшена група трговаца наркотицима

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела, полиција је на територији Београда, Новог Сада, Јагодине и Пожаревца, уз координацију Тужилаштва за борбу против организованог криминала ухапсила осам особа.

Ухапшени су Б .Б. ( 34 ), Д. О. ( 35 ), А. Д ( 31 ), М. М. ( 26 ), М. М. ( 28 ), Д. Ј. ( 34 ), Ј. Ј. ( 30) и А. Ј .( 37 ). Како пише у саопштењу, сумња се да су се припадници те организоване криминалне групе у Београду и Новом Саду бавили производњом и трговином наркотицима односно узгајањем опојне дроге марихуане у вештачким условима, лабораторијама, ради даље продаје.

Осумњичени су изнајмљивали куће на дужи временски период, адаптирали их и опремали неопходном опремом како би у њима узгајали марихуану.У лабораторији у Београду пронађено је око 700 садница марихуане као и скупоцена инсталирана опрема за производњу, а у Новом Саду око 500 садница марихуане и већа количина те дроге припремљене за даље кријумчарење и продају.

Полиција је у Јагодини, у кући једног од осумњичених, пронашла већу количину скупоцене електро опреме - специјализоване лампе, агрегате и другу опрему неопходну за производњу наркотика у вештачким условима.

Припадници те организоване криминалне групе су, да би прикрили своју криминалну активност, све инсталиране лабораторије илегално прикључивали на електро-мрежу и тиме починили крађу веће количине електричне енергије, речено је у саопштењу у коме се наводи и да ће осумњичени, уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар