Можда се и намјешта у Србији, али - нема доказа!

Официр за интегритет ФСС, Миливој Мирков, о сумњама у нерегуларност домаћег првенства.

Фудбал 04.04.2015 | 17:00
Можда се и намјешта у Србији, али - нема доказа!

Има ли намештања у Јелен Суперлиги, упитале су "Вечерње новости" официра за интегритет ФСС и УЕФА, Миливоја Миркова.

"Можда, нисам сигуран, али апсолутно не постоји ниједан доказ. Ако неко и намешта, не ради то преко телефона, већ искључиво у четири ока без сведока", одговорио је Мирков.

Најновије сумње у регуларност домаћег првенства појавиле су се после поводом мечева ОФК Београда у гостима против Вождовца (ове суботе) и Спартака (у 17. колу, 1:0 за Суботичане). Разлог су драстично мале квоте у кладионицама на домаћи тим.

Мирков каже да је већ испитивао меч у Суботици, а поводом дуела 21. кола на Душановцу каже:

"Видећемо...".

Ове сезоне испитано је више од десет мечева професионалних лига.

"Могу вам рећи да људима, спортистима, руководиоцима које сам испитивао у вези са тим сумњама уопште није било пријатно, јер су свесни и они да намештање потпада под кривичну одговорност пред правосудним органима Републике Србије. Засад, не постоји ниједан доказ да је неки меч у Србији намештен, да би се повео кривични поступак на суду", тврди Мирков.

Пре четири дана из УЕФА је стигла сумња у регуларност једне утакмице ЈСЛ. Мирков, међутим, није могао да открије о којим клубовима је реч.

"Наравно да нећу рећи о ком сусрету се ради, јер не бих могао да спроведем поступак. Али, пад квота не мора да ствара сумњу у резултат, јер и кладионице имају своје разлоге зашто неке квоте обарају или подижу".

По његовом мишљењу, ситуација није алармантна.

"Налазимо се на самом дну листе УЕФА, што значи да је наша Суперлига, да употребим термин - регуларна, јер постоји само једна утакмица на коју је УЕФА ставила кажипрст, а за сада ниједан доказ".

Мирков је, такође, оптужио "водеће клубове" у домаћем фудбалу да стварају лошу слику честим оптужбама на рачун противника.

"Већина 'тачних исхода' не дође. Највише прича о намештању стижу из водећих клубова, али без иједног имена, доказа. Они тим причама покривају неке своје мане и то даје једну лошу слику", закључио је официр за интегритет ФСС.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

04.04.2015 16:57

Аман људи нема гдје се ненаместа!!!

ОДГОВОРИТЕ