Косан поручио Звезди: И Партизан је био фаворит...!

"Ако су испред нас и имају својих предности, то не мора да значи да ће да нас добију", поручио стратег Пазараца пред дуел са Црвеном звездом.

Фудбал 04.04.2015 | 09:20
Косан поручио Звезди: И Партизан је био фаворит...!

Нови Пазар ће се борити свим снагама на мечу против Црвене звезде.
Тренер Новог Пазара Милорад Косановић рекао је да ће његовим фудбалерима значити сваки
бод који освоје у предстојећој утакмици против Црвене звезде.

"Следи важан дуел с тимом који прави добре резултате овог пролећа. Тешко губе и примају голове, али статистика не мора да значи ништа. Сутра је нови дан, нова утакмица, а нама је најбитније да се представимо у најбољем светлу и кроз игру покушамо остварити успех", рекао је Косановић новинарима на Градском стадиону.

Нови Пазар дочекује у суботу Црвену звезду од 15.30 часова у утакмици 21. кола Суперлиге. Меч ће се играти пред празним трибинама због казне коју је Новом Пазару изрекла Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије.

"Штета због празних трибина. Иако смо претходна два ривала дочекали у истом амбијенту, на то не можеш да се навикнеш", рекао је Косановић.

Црвена звезда је друга на табели са 45 бодова, док је Нови Пазар на петом месту са 30.

"Звезда је фаворит, али и Партизан је био још већи прошле јесени. Нисмо ми 12. или 14, па да смо толики аутсајдери. Ако већина мисли да треба да изгубимо, онда можемо бити опуштени", рекао је Косановић.

"Заиста, не разумем приче тог типа, али ми смо спортисти и имамо своје циљеве и задатке. Док постоји шанса треба се такмичити. Ако су испред нас и имају својих предности, то не мора да значи да ће да нас добију".

Косановић, који је раније у два наврата био тренер Црвене звезде, оценио је да су црвено-бели квалитетнији него прошле јесени, иако је истакао да их познаје колико и сваког наредног противника.

"Пратим их у оквиру потреба за утакмицу. Направили су додатну селекцију, очистили неке ствари, па сада имају доста коректан тим. Ако су играчи попут Милоша Босанчића и Александра Ковачевића алтернативе, свакако су бољи. Мада, само Партизан и Војводина су слабији него јесенас. То што су они урадили током зиме је ненормално, али они знају зашто је тако. Остали су много бољи, укључујући и нас", рекао је Косановић.

Он је нагласио да је Суперлига сведена на однос Црвене звезде и Партизана и да то није добро.

"Важно је шта се њима дешава, а ми остали смо кореографија. Користе нас колико им треба, што није добро. Зато и испадају у првим колима квалификацијама за европска такмичења. Не знам шта им значи титула, осим да омогући људима који их воде да остану ту где јесу. Слично је и у Фудбалском савезу Србије, у том стручном делу".

Коментари / 0

Оставите коментар