ЕЛ: Звезда у ''Зеленој шуми''!

Кошаркаши Црвене звезде гостују у Каунасу екипи Жалгириса (18.45) у 13. колу групе Е Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 03.04.2015 | 17:00
ЕЛ: Звезда у ''Зеленој шуми''!

Екипа Дејана Радоњића изгубила је шансе за пролаз у четвртину финала, па ће у Литванији играти за престиж, али и за што бољи коефицијент за наредну сезону.

Звезда заузима седмо место у групу са три победе и девет пораза, док Жалгирис, који је славио у првом мечу у Београду, има победу више и пораз мање.

На утакмицу у Литванију путоваће ће и Бранко Лазић, који није играо дужи период, али и од недавно повређени Маркус Вилијамс, па ће тим са Малог Калемегдана после дуже времеан бити комплетан.

"Без обзира на то што је утакмица са Жалгирисом без оптерећења када смо ми у питању, желимо да одиграмо добро и покушамо да дођемо до још једне победе у Евролиги. Очекујем да Вилијамс буде у конкуренцији, док ће Лазићу после дуге паузе од 40 дана бити потребно време да подигне ниво спреме", рекао је Радоњић.

Бек Црвене звезде Јака Блажич верује да ће његов тим победом против Жалгириса направити добру увертиру пред одлучујуће утакмице у завршници сезоне.

"Потрудићемо са да меч против квалитетног и искусног противника искористимо на најбољи начин као припрему за оно што нам предстоји у плеј-офу АБА лиге. Покушаћемо да забележимо победу и потрудићемо се да одиграмо на највишем нивоу. Сваки тријумф у Топ16 фази нам значи из више разлога, а посебно јер се победама над реномираним тимовима ствара победнички менталитет", рекао је Блажич.

С друге стране, тренер Жалгириса Гинтарас Крапикас каже да ће његовим кошаркашима бити тешко против Звезде пошто српски клуб у тиму има најкориснијег играча Евролиге.

"Неће бити лако с обзиром на то да Звезда има Бобана Марјановића, најкориснијег играча Евролиге. Њега је веома тешко зауставити, тако да ћемо морати да зауставимо његове саиграче, а њега лимитирати колико год будемо могли", рекао је Крапикас.

Топ 16 фаза Евролиге, група Е:

петак:
Жалгирис – Црвена звезда

четвртак:
Макаби – Галатасарај 81:72
Барселона – Реал Мадрид 85:80
Панатинаикос – Алба 66:68

Табела:
1. Реал Мадрид 10-3
2. Барселона 10-3
3. Макаби 8-5
4. Панатинаикос 7-6
5. Алба 7-6
6. Жалгирис 4-8
7. Црвена звезда 3-9
8.Галатасарај 2-11

Коментари / 0

Оставите коментар