Идентификоване све жртве пада авиона

Француски истражитељи су, како је саопштено, идентификовали дијелове тијела свих 150 путника и чланова посаде са авиона команије Џерманвингс, који се 24. марта срушио у француским Алпима.

Свијет 03.04.2015 | 10:00
Идентификоване све жртве пада авиона

Пронађена су укупно 2.854 дијела тијела, саопштио је марсејски тужилац Брис Робен, додајући да ће бити потребно доста времена да се повежу ти дијелови са узорцима ДНК које су дали чланови породица погинулих, преноси АП.

Робен је такође изнио детаље о пронађеној другој црној кутији. Њу је један жандарм пронашао у јарузи која је већ у неколико махова била претражена.

Подаци о лету регистровани на њој су веома нејасни, као да је била запаљена, али је могуће да ипак буду употребљиви, напомиње Робен.

Он је такође саопштио да је на мјесту несреће нађено 40 "веома, веома оштећених" мобилних телефона, не коментаришући писање француског Пари мача и њемачког Билда како су сачувана сведочанаства о последњим тренуцима пред пад авиона.

Њемачки државни тужиоци саопштили су данас да вјерују да је копилот Андреас Лубиц, за кога се сумња да је срушио авион Џерманвингса, на личном рачунару између 16. и 23. марта истраживао начине како да изврши самоубиство, као и податке о вратима кокпита и безбједносним мјерама које се односе на њих.

Истражитељи вјерују да се 27-годишњи Лубиц намјерно закључао у кокпиту 24. марта и срушио авион на лету Барселона - Диселдорф у француским Алпима.

Коментари / 0

Оставите коментар