Змајеви овог љета играју с Хрватима и Швајцарцима!

Фудбалери Босне и Херцеговине у овој години могли би одиграти двије пријатељске утакмице са веома јаким противницима, Хрватском и Швајцарском, истакли су у Фудбалском савезу БиХ.

Фудбал 03.04.2015 | 12:00
Змајеви овог љета играју с Хрватима и Швајцарцима!

Предсједници ФС БиХ Елведин Бегић и ФС Хрватске (ХНС) Давор Шукер на недавном Конгресу УЕФА одржаном у Бечу поново су разговарали о одигравању пријатељског меча А репрезентација БиХ и Хрватске.

Као један од могућих термина регионалног дербија спомињао се и 15. јун. Утакмица би се могла одиграти у једном од градова западне Европе у којима има пуно исељеника из Хрватске и БиХ. Није искључено да се сусрет одигра и у БиХ или Хрватској, закључили су предсједници који ће у наредним данима интензивирати разговоре око одигравање евентуалног меча, трећег пријатељског и петог укупно између двају фудбалских А тимова.

Јасмин Баковић, генерални секретар ФС БиХ, обавио је разговор и са Сарајлијом Владимиром Петковићем, селектором фудбалске репрезентације Швајцарске.

"Веома бисмо вољели играти пријатељски меч са Швајцарском, против репрезентације коју води наш земљак. Вјерујем да ћемо успјети уговорити утакмицу за неки од овогодишњих ФИФА термина за играње пријатељских утакмица. У сваком случају тражимо противнике за 15. јун и августовски термин уочи наставка квалификација за ЕУРО 2016", рекао је Денијал Пирић, технички директор ФС БиХ, нагласивши:

"Ових дана посложићемо план за наредни период. Идемо утакмицу по утакмицу, што диктира даљи ток. Сада је најважније да се наши играчи, селектор Мехмед Баждаревић и његови сарадници што боље спреме за квалификациону утакмицу против Израела, која нас очекује 12. јуна. У случају побједе направили би велики корак, односно вратили би се у потпуности у игру за пласман на ЕУРО 2016".

Пирић је задовољан са почетних 180 минута новог селектора Баждаревића и његових изабраника.

"Покренути су позитивни трендови, од студиозног приступа стручног штаба утакмици са изузетном повратном информацијом играча на терену. Против Андоре и Аустрије су заиста дјеловали као селекција која зна шта жели и која је свјесна циља и мукотрпног периода који је пред нама. Дјеловали су као екипа која је спремна дати максимум за наше нове побједе. У Андори смо остварили први од низа циљева побједом резултатом 3:0 за бодове, док је друга утакмица и реми са Аустријом 1:1 пред 48.000 навијача, од чега је било наших фантастичних 20.000, дала слику селектору о објективним могућностима појединих репрезентативаца", сматра Пирић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

реалан

03.04.2015 10:21

Играју?Или це се ове друге двије поменуте репрезентације играти са змајевима!?

ОДГОВОРИТЕ