Најбољих пет у АБА лиги су...?

Изабран идеални тим АБА лиге по оцени тренера и навијача, у којем место није нашао МВП регуларног дела сезоне Никола Јокић из Мега Лекса.

Кошарка 02.04.2015 | 21:40
Најбољих пет у АБА лиги су...?

Регуларни део АБА лиге је завршен, следи плеј-оф, али и прилика да се сумирају утисци. Тренери регионалног такмичења и навијачи дали су своју оцену о томе које је био најбољи током 26. кола и 182 одигране утакмице.
Идеалну петорку регуларног дела АБА лиге чине - Малком Арстед (Крка), Суад Шеховић (Будућност), Александар Павловић (Партизан), Милан Мачван (Партизан) и Бобан Марјановић (Црвена звезда).

Плеј Крке Малком Арстед био је први "пик" међу тренерима, добивши 33 одсто њихових гласова. Када је реч о навијачима они су предност дали Маркусу Вилијамсу из Црвене звезде, док је Арстед заузео друго место. Он је био и најбољи стрелац лиге са 17.56 поена по мечу.

Суад Шеховић један је од најзаслужнијих што је Будућност стигла до друге позиције уочи плеј-офа. И тренери АБА лигаша носили су се итом мишљу па је сваки четврти доделио глас за капитена Подгоричана као најбољег на позицији "два". Навијачи су опет мислили другачије - највише гласова добио је Драган Милосављевић из Партизана (24 одсто), док је Шеховић добио 17 одсто гласова.Шеховић је у лигашком делу АБА лиге имао просек од 12.7 поенам 6.8 скокова, 1.2 асистенцију и једну украдену лопту по утакмици.

Најбољи на позицији "тројке" је Саша Павловић из Партизана. Тренери и фанови нису имали дилему око избора најбољег на тој позицији. Струка му је доделила 58 одсто гласова, навијачи 37 одсто. Павловић се прикључио црно-белима тек у 11. колу АБА лиге и у просеку је бележио 13.3 поена, 3.5 скокова и 1.9 асистенција по мечу. Након његовог повратка, Партизан је изгубио само три од 15 одиграних утакмица.

Још један играч Партизана, Милан Мачван, нашао се у идеалној петорци АБА лиге. Иако је према статистици МВП Никола Јокић из Мега Лекса, Партизанов играч добио је предност на позицији "четворке". Тренери и навијачи били су сложни у избору Мачвана, који је у регионалном такмичењу заиграо од петог кола, уз просечно убачених 11.4 поготка, 7.2 скока и 2.7 асистенција по утакмици.

Коначно за место центра, судећи према броју гласова, није уопште било дилеме. Горостас из Црвене звезде Бобан Марјановић однео је убедљиву победу (83 одсто гласова тренера и 54 одсто навијача). Ове сезоне Боби је свим ривалима задавао много муке под обручима, у просеку на терену је проводио 17 минута и за то време постизао је 10.1 поен, 6.9 скокова и 0.9 блокада по мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар