Мајами: Симона на Серену у полуфиналу!

Румунка Симона Халеп пласирала се у полуфинале Мајамија где ће играти са првим фаворитом Сереном Вилијамс.

Тенис 02.04.2015 | 11:20
Мајами: Симона на Серену у полуфиналу!

Трећа носитељка у Ки Бискејну је без већих проблема надиграла домаћу представницу Слоун Стивенс са 6:1, 7:5.

Вилијамсова је претходно против Забине Лисицки остварила 700. победу у каријери. Халепова и Вилијамсова су до сада имале пет међусобних дуела, а Румунка је само једном победила најбољу тенисерку света.

Халепова је Вилијамсову надиграла само прошле године у групној фази WТА финала у Сингапуру са 6:2, 6:0. Међутим, у финалу тог турнира освојила је само три гема.

Пре десетак дана требало је да се сретну у полуфиналу Индијан Велса, али јој је Вилијамсова предала меч без борбе. У другом полуфиналу Мајамија играће Андреа Петковић и Карла Суарес-Наваро.

Стивенсова је најавила велику борбу јер је већ у првом гему имала две брејк шансе, није их искористила, да би јој већ у следећем Румунка одузела сервис. У наставку сета Халепова је била суверена на свом сервису, те новим брејком у шестом гему стигла до 1-0.

Румунка је наставила у сјајном ритму и на старту другог сета, у прва три гема је направила два брејка и најавила убедљиву победу, а онда је пала.

Стивенсова експресно враћа оба брејка те стиже до 3:3, уследила је егал боба у наредна четири гема без брејк шанси, да би Американка подбацила у 11. гему што Халепова користи, прави нови брејк и добија меч.

Коментари / 0

Оставите коментар