Савез општина и градова о сету реформских закона

Начелници 57 општина и шест градова који чине Скупштину Савеза општина и градова Републике Српске данас ће на сједници у Теслићу разматрати сет реформских закона Владе Републике Српске.

Република Српска 02.04.2015 | 10:53
Савез општина и градова о сету реформских закона

Из Савеза је саопштено да су учешће на Скупштини потврдили министар финансија Зоран Тегелтија и помоћник министра финансија Јово Радукић, представници Министарства управе и локалне самоуправе, институција Републике Српске и представници међународних организација у БиХ.

Прије заузимања јединственог става Савеза општина и градова о сету реформских закона на Скупштини ће бити дискутовано о нацртима закона о порезу на непокретности, о роковима измирења новчаних обавеза, о измјенама и допунама Закона о доприносима и о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак.

На засједању у Теслићу биће поднесен и извјештај о раду Савеза у 2013. и 2014. години.

У саопштењу се наводи да је тежиште органа и тијела Савеза у овом периоду било рјешавање најактуелнијих питања јединица локалне самоуправе, као што је њихово финансирање, те допринос припремама десетак нацрта и приједлога прописа.

Савез је заступао интересе локалних заједница пред Владом и ресорним министарствима, Народном скупштином Републике Српске и другим републичким организацијама и институцијама, а у периоду 2013/2014. године одржане су двије сједнице Скупштине, осам сједница Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске, као и двије сједнице Надзорног одбора Савеза.

На предстојећој Скупштини, предвиђено је и доношење Стратешког плана Савеза општина и градова Српске до 2019. године, који представља оквир будућег дјеловања Савеза са идентификованим програмским областима у оквиру функција којима се баве јединице локалне самоуправе.

Скупштина Савеза биће одржана у Хотелу "Кардиал" са почетком у 12.00 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

02.04.2015 09:06

ПРОЂЕ ЖИВОТ У ПЛАНИРАЊУ. ХАЈД МАЛО ДА ЖИВИМО.....?

ОДГОВОРИТЕ