Лажне "стотке" трошили по локалима у Бањалуци

Четири младића из Бањалуке ухапшена су у акцији кодног назива "Стотка" због сумње да су кривотворили новац, а затим га ставили у оптицај.

Република Српска 01.04.2015 | 22:30
Лажне "стотке" трошили по локалима у Бањалуци

Како смо незванично сазнали, у акцији Крим-полиције, која је спроведена у сарадњи с Тужилаштвом БиХ, у уторак су ухапшени Александар Балабан (20), Данијел Нинковић (23), Игор Зарић (19) и Александар Милетић (21), сви из Бањалуке.

"Током истраге утврђено је да су осумњичени у периоду од 26. до 30. марта у оптицај ставили већу количину кривотворених новчаница у апоенима од по 100 КМ у спортске кладионице, угоститељске објекте и киоске на подручју града Бањалука. Новчанице су изузете и биће предмет вјештачења", саопштено је из бањалучког ЦЈБ-а.

Извор близак истрази открио нам је како су фалсификати уочени у бањалучкој кладионици "АМ спорт", кафићу "Дионис" и "АБ клубу" у насељу Борик.
"Још се не зна колико су пара на овај начин гурнули у легалне токове, али се претпоставља да се ради о хиљадама марака", казао нам је наш извор.

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, казала је како је на основу наредбе судије за претходни поступак Суда БиХ извршен претрес стана, помоћних просторија и путничких возила које користе осумњичена лица те да су том приликом пронађени предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Како је рекла, пронађени су кривотворена новчаница у апоену од 100 КМ, оружје, муниција као и неколико других предмета.

"Службеници врше криминалистичку обраду лица, а све даље мјере и радње према њима вршиће се по инструкцији Тужилаштва БиХ, којем ће и по комплетирању предмета бити достављен извјештај за кривична дјела за које се утврди да су осумњичени извршили", казала је Маркановићева.

Из ЦЈБ Бањалука су апеловали и позвали грађане на опрез с новчаницама од 100 марака, те да, уколико посумњају на фалсификат, о томе обавезно обавијесте полицију.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пунпас

02.04.2015 04:35

Нису знали како да их ставе зато су пали требали су мене ставит у игру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна лула

02.04.2015 18:48

Да ли је то Балабан из Борика

ОДГОВОРИТЕ