Шест вечитих дербија за 12 дана!

Ово је месец високог напона! Два трофеја на талону! Поред неизвесности за април је извесна једна ствар коју је у култном клипу споменуо Ђани Ћурчић: „Гореће Београд, гореће Србија“!

Фудбал 02.04.2015 | 15:00
Шест вечитих дербија за 12 дана!

Кажите лепшим половинама да ће током априла бити у другом плану, откажите све одласке на концертне и биоскопске премијере, набавите довољну количину Б витамина и кокица, јер што би рекао Момчило Бајагић Бајага ово је време високог напона! Дешавали су се у српском спорту фреквентни периоди, учестали мечеви између београдских великана, али ретко када се догодило да за 12 дана на талону буду два трофеја и да о њима одлучују Црвена звезда и Партизан у директним окршајима.

Американци имају вишедеценијско мартовско лудило, период када се игра плеј-оф у универзитетској кошараци, а нас очекује велики априлски излив емоција. Кошаркашке секције црвено и црно-беле породице 14.априла ће почети полуфиналну серију одигравање Јадранске лиге, биће то спортска верзија игра све или ништа. Победник иде у Евролигу са озбиљним шансама да се домогне трофеја регионалне лиге, док ће поражени бити у озбиљном прболему.

Серија почиње 14.априла, а већ 24 сата касније на програму је други меч. Уследиће три дана паузе, а онда следи кулминација сезоне. Тешко је веровати да ће једна од екипа завршити посао после три меча (игра се на три победе), па би серија могла да траје до 22.априла.... Дуели кошаркашких секција и претходних сезона обиловали су тензијом и запаљивом атмосфером. Карктери Душка Вујошевића и Небојше Човића гарантују да ће тако бити и овог пута, посебно јер оба тима у Евролиги виде сигурну финансијску луку, поздрав са невеселом ситуацијом у којој се сналазе помоћу „штапа и канапа“.

Сигурни смо да не постоји Делија или Гробар који би „жртвовао“ успех у кошаркашком двобоју зарад сигурне у фудбалу. А нема сумње да нас на стадиону Рајко Митић 25.априла очекује 90 минута после којег ће моћи да се наслути расплет шампионске трке. У тај један меч стаће све. И припреме, летње и зимске. И овосезонски потези управе. И тренерске судбине Ненада Лалатовића и Зорана Милинковића. Наравно, постоји могућности да се неко од вечитих ривала оклизне пре 148.вечитог дербија, и одузмему му епитет судбоносног меча. Али искуства из претходних година нас уче да ће најтрофејнији српски клубови решити питање првака у међусобном окршају...

Исход је тешко претпоставити. Звезда је у регионалном делу Јадранске лиге деловала недодирљиво, мада је Партизан славио у последњем одмеравању снага. Са друге стране црно-бели су у фудбалском првенству дуго лидери, а претходних година су добијали дербије који су одлучивали о трофеју (уз ограду да су увек играни у Хумској)... Поред неизвесности још једна ствар је загарантована. Што би рекао Ђани Ћурчић у легендарном клипу: „Гореће Београд, гореће Србија“.

Коментари / 0

Оставите коментар