Тодорић: Велика је тензија, али и одговорност свих!

Спортски директор Партизана за "Спорт Нетwорк" о састанку учесника плеј-офа и челника АБА лиге у Љубљани...

Кошарка 02.04.2015 | 10:00
Тодорић: Велика је тензија, али и одговорност свих!

До почетка серије најважнијих утакмица сезоне за Партизан и Црвену звезду Телеком остало је мање од две недеље.

Црно-бели су после пораза од Будућности у последњем колу, који их је спустио на четврту позицију, били огорчени судијским грешкама и пропустима, као и казнама које су надлежни органи АБА лиге изрекли за различите прекршаје током и после меча.

Званичном изјавом реаговао је у међувремену и Радован Лорбек, председник регионалног такмичења.

Ипак, Драган Тодорић после састанка клубова учесника полуфинала и челника регионалног такмичења, одржаног у Љубљани, поручује да је време да се сви окрену раду на што бољој организацији предстојећих утакмица и да је "најважније да плеј-оф протекне у фер и спортској борби".

"Овакви састанци требало би чешће да се одржавају и да се проблеми секу у корену, а не тек када се нешто деси", алудирао је Тодорић на "случај Подгорица", као незванични повод окупљања у главном граду Словеније.

"Нисмо се ништа специјално договорили, али смо указали на све могуће последице, ако утакмице не буду организоване како треба. Зато је састанак био добар".

Звезда ће бити домаћин прве две утакмице полуфинала (14. и 15. априла), а Партизан треће (18) и ако буде потребно четврте (19).

"На нама је да када будемо домаћини, урадимо све да утакмице протекну без инцидената и да победи ко буде бољи. Надам се томе и у прва два меча", рекао је Тодорић за "Спорт Нетwорк".

"Годинама често играмо против Звезде, некада и по осам-девет утакмица у сезони, али сада смо први пут у ситуацији да директно одлучујемо који ће клуб отићи у Евролигу. Самим тим је већа тензија, а већа је и одговорност клубова, као организатора".

Искусни Партизанов оперативац констатовао је да су судије и суђење "табу тема" за челнике АБА лиге.

Као аргумент навео је то што су црно-бели због изјава Душка Вујошевића о суђењу у Подгорици кажњени са 6.000 евра, а Будућност због бројних инцидената и прекршаја са 15.000.

Ипак, у Љубљани је било говора и о томе...

"Обећано је да ће судити најквалитетније судије, а знамо да у АБА лиги има 10-12 судија из врха европске ранг-листе, које суде и Фајнал форове Евролиге и редовне утакмице сваке недеље. Надам се да ће стварно судити најбољи и да неће подлећи притиску".

"Јер, у Подгорици смо имали судијску тројку која је сигурно једна од најквалитетнијих, али ипак нису успели до краја да издрже и одсуде како јесте, него су донели пар одлука које су утицале на резултат, првенствено оно хватање Планинића за мрежицу".

Коментари / 0

Оставите коментар