Бабовић: Сами смо против свих!

"Људи су довољно интелигентни да схвате на шта мислим", поручио је везиста Партизана.

Фудбал 02.04.2015 | 14:20
Бабовић: Сами смо против свих!

Фудбалери Партизана полако се окупљају на тренинзима после паузе због обавеза репрезентација и припремају за суботњи меч против Радничког 1923.

Први резултати шок-терапије, изведене отпуштањем Марка Николића и доласком Зорана Милинковића на место тренера, биће познати већ у суботу, када ће црно-бели угостити Крагујевчане, под вођством новог стручног штаба.

О императиву победе који тај меч доноси за лидера првенства сувишно је и говорити. Непланиран почетак другог дела сезоне (три ремија у пет утакмица) укључио је аларм међу црно-белима, а тријумф против Радничког наговестио би смиривање тла у Хумској.

Стефан Бабовић, један од најискуснијих играча Партизана, сматра да би даље трошење бодовне предности у односу на Црвену звезду (са "зимских" шест на садашња два поена) било недопустиво.

"Није пријатно кад се изгубе две трећине залихе из јесење сезоне, али знамо да смо најбољи и да једноставно морамо да узмемо титулу, зато што то заслужујемо играчким квалитетом", рекао је везиста у среду поподне, после тренинга у СЦ Телеоптик.

Повратник међу црно-беле приметио је и да финиш борбе за титулу "вечити" дочекују у различитим ситуацијама, без потребе да додатно образлаже ту тврдњу. Само је додао да би титула ове сезоне била један од највреднијих трофеја црно-белих освојених последњих година.

"Сами смо против свих и људи су довољно интелигентни да схвате на шта мислим. Зато се нећемо мирити са тим да и другу годину заредом не будемо шампиони. Даћемо све од себе, пре свега због људи који нас прате и који су сваки дан уз нас. Ако вратимо пехар у Хумску 1, то ће бити један од највреднијих трофеја у последњој деценији"

Иако у последњим утакмицама Партизан није играо на јесењем нивоу, Бабовић је уверен да ће екипа брзо пронаћи ритам из првог дела првенства. Констатовао је и да Немања Којић игра све боље и да, стога, одлазак Данка Лазовића и Петра Шкулетића не би морао да има фаталне последице по шампионске амбиције.

"Буквално су нам пред старт сезоне отишла два много важна играча, који су давали битне голове док је Којић у том тренутку тек 'изашао' из повреде. Међутим, он игра све боље и чим се 'скоцкамо', Партизан ће поново да меље као некад", уверава Бабовић.

У наставку сезоне, Бабовић ће радити под вођством тренера који му је био шеф и јесенас, у Вождовцу. Офанзивни везиста говорио је о оценама да Милинковићеве екипе играју дефанзивно.

"Нисам се уверио да је тако док смо сарађивали у Вождовцу. На свакој утакмици смо нападали. Уосталом, утакмица против Црвене звезде, у којој смо постигли два гола, показала је какво нам је било опредељење. И овај Партизан ће играти нападачки, сигуран сам у то", подвукао је Бабовић.

Такође, оценио је да је Милинковић велики такмичар, који воли да игра на резултат.

"Уз то, води рачуна и о томе да му игра буде садржајна, да има шта да се види. Одлично се знамо још из Вождовца и сигуран сам у то да ћемо успешно сарађивати и у Партизану".

Коментари / 0

Оставите коментар