Пуца ли коалиција СП и СНСД због фотеље?

Директорска фотеља Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука довела је на ивицу пуцања коалицију између Социјалистичке партије и Савеза независних социјалдемократа, јер се не могу договорити коме припада то мјесто.

Република Српска 01.04.2015 | 20:45
Пуца ли коалиција СП и СНСД због фотеље?

Чињеница да је према ранијем коалиционом договору то мјесто резервисано за кадар СП-а могла би да поништи конкурс који је завршен, незванично сазнаје "Глас Српске".

Члан клуба одборника СНСД-а Милан Гранула истакао је да би дужност директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука у прерасподјели требало да припадне СНСД-у.

- Залагаћу се да тако и буде. Имајући у виду измјене и структуру садашње власти на градском нивоу у односу на почетни период када је формирана, дошло је до промјене броја одборника у коалицијама. Тренутно СНСД у градској Скупштини има 13 одборника, док СП у одборничким клупама представљају два човјека. Прије три године, када је и формирана садашња власт, СП је имао три, а СНСД 11 одборника. Због новог односа снага потребно је извршити ревизију претходног договора - објаснио је Гранула.

Додао је да вјерује да комплетан градски клуб СНСД-а има такав став.

- Не можемо се враћати у 2012. годину када је СП имао три, а СНСД 11 одборника. Што се тиче скупштинске већине, логично је да дужност директора Центра за предшколско васпитање треба да остане за кадар СНСД-а - казао је Гранула.

Међутим, предсједник Градског одбора СП-а у Бањалуке Раденко Ђурица рекао је да нису тачне тврдње одборника СНСД-а.

- Мјесто директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука припада СП-у и нема приче о томе. То мјесто припада нама још 2012. године када је вршена коалициона расподјела мјеста начелника у Градској управи, када је наша партија добила "Градско гробље" и Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука - казао је Ђурица.

Кандидати

За директорску фотељу Центра за предшколско васпитање конкуришу четири кандидата: Босиљка Бошњак и Јелена Куртиновић из Социјалистичке партије, садашњи директор Наташа Радуловић (Савез независних социјалдемократа) и Слађана Мишић, која није страначки опредијељена. Бошњакова, Мишићева и, наравно, Радуловићева су раднице Центра, док је Куртиновићева наставник српског језика. Конкурс је затворен прије више од десет дана.

Извор: Глас Српске

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

бањалуцанин

01.04.2015 16:49

Јесу се ослили ови социјелисти ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XПС

01.04.2015 20:25

Мозе им се

Name

горан малесевиц

01.04.2015 18:29

Осилили, социјелисти, страсно ниста друго за реци, поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

01.04.2015 18:44

Све ће тако да буде док народ не ,,прогледа,, и донесе нормалан закон о пријему у радни однос без странацких обиљезја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

01.04.2015 18:52

Социјалисти да напусте власт?Пре це ванземаљци слетјети у Бањалуку.Па ти гмазови и постоје искљуциво због фотељица.Такав им програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

02.04.2015 05:06

Власт тврди да код запошљавања није битна СТРАНАЧКА КЊИЖИЦА. Зашто расписују конкурсе и набијају трошкове кад се унапред зна ко ће засјести у фотељу. Толико о транспарентноети и непотизму.

Name

Гоги

01.04.2015 19:34

Мисицка и Босњак су нераздвојне која год да буде другој це намјестити неку функцију.Вец праве распоред васпитацица коју це гдј сутнути. Босњак је радила на пријему дјеце и побјегла на боловање кад је Радуловиц покренула истрагу како су дјеца уписивана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

01.04.2015 21:07

Е ти све знас,гарант ти је Радуловицка веза...па та као да је родјена с том фотељом...

Name

бека

02.04.2015 14:59

Претпостављам да особи коју заступате слиједи "шутање" све по заслузи;-)

Name

Васпитацица

02.04.2015 19:36

Мислим да је Мисицка најбољи кандидат за ту позицију јер није странацки кадар и има највисе знања кад је у питању предсколско васпитање, за разлику од многих нерадника који се улизују па преко странке добијају послове. А ста треба реци какво је стање у Центру за предсколско васпитање кад новац иде на пице за славу, док родитељи купују тоалет папир. То мора да се промијени а једино тако да се доведе професионалац и постена особа попут Мисицеве. А ти Гоги не прицај глупости, сигурно си и ти неко ко је нерадник па би ти сметало да ствари поцну функционисати у вртицима у Бањалуци.

Name

дивља јабука

01.04.2015 19:39

Режимски хоштаплери су добро болесни. Директорске фотеље нису страначки мираз него се та радна мјеста заслужују на конкурсу, ако се испуне сви услови и буде бољи од осталих кандидата. Директорске позиције не би требале бити награда лоповима него тешка обавеза правим директорима да покрену јавна предузећа и поставие јавне установе на здраве ноге. Али народ то неће! Народ хоће партијске хоштаплере. Сретно народе! Нећеш дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бездан

01.04.2015 20:05

Највеци проблем у свему овоме није која це партија добити позицију, вец сто се висе нико и не цуди сто за мјесто, молим вас процитајте, директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука, треба одговарајуца странацка припадност!?! Угасите свјетло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

01.04.2015 20:07

АЛОООООООООООО људи јел једини адут опозицији да спасе овај народ то да се власт сама између себе посвађа и сруши саму себе ,дозовите се памети то се неће десите ,имате ли уопште неких идеја??????????????? Или се мени чини да сви раде за истог газду ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитан

01.04.2015 20:21

Ја ово не контам па ме убијте. Значи, прије конкурса се зна из које странке це бити директор. Није битан овај појединацан слуцај али код нас конкурси добијају потпуно нови смисао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

01.04.2015 20:53

Па гдје ти живиш? Наравно да се унапријед све зна, Конкурс се чак не мора ни провести, није касно ни за двије године,до тад може на одредјено, може ВД, може Уговор о дјелу итд, па сва запошљавања су таква. Од чистачице до директора у јавним предузећима и установама и то сви знају и нико и не крије и не може им се ништа, тако се обезбједјују гласови, тако се наградјују страначки активисти, тако се обезбједјују средства за партију и позиције

Name

мехмед

01.04.2015 20:54

...ко да им је цацевина, тако се понасају, моје-твоје, насе-васе, и они су ми нека коалиција, то је само гомила људске, тј цовјеколике масе зељна власти, пих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

01.04.2015 21:13

Перица Ђокић има кривичну пријаву. Како да напусти власт?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

02.04.2015 05:46

Ђокић ће издати све своје партијске истомишљенике, само због себе.Он у свакој коалицији прво види себе. Своје социјалисте ће издати и ову фотељу ће ,можда, изгубити социјалиста само ако је контра његовом личном интересу, па ће попустити владајућој странци (баји).Тада издаје и гази све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

02.04.2015 05:55

Када це појефтинити вртиц и када це у БЛ сва дјеца моци нормално ици у вртиц а не цекати 2 године, то одговорите а не ко це бити директор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

02.04.2015 07:22

ОДГОВОР ЗА АЦУ...ДЈЕЦА НЕЦЕ ЦЕКАТИ НА ВРТИЦ ОНОГ МОМЕНТА КАД ДИР НАТАСА РАДУЛОВИЦ ПОЦНЕ ДА РАДИ ПО ЗАКОНУ...ДЕВЕТ ГОДИНА ТО НИЈЕ РАДИЛА И АКО СУ ИНСПЕКТОРИ ДОЛАЗИЛИ И СУГЕРИСАЛИ...НИЈЕ КОНКУРС РАСПИСАН ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА А КАМО ЛИ ЗА УПИС ДЈЕЦЕ...ОНА ЈЕ ТЕ ЛИСТЕ НАПРАВИЛА ДА БИ УПИСИВАЛА ДЈЕЦУ ПРЕКО ВЕЗЕ И ПРИМАЛА РАДНИКЕ КОЈЕ ЈОЈ БАЈА НАРЕДИ!!! и ТАКО ЈЕ ЦЈЕЛИ ГРАД БИО ЊОЈ ПОД НОГАМА....НА МАГНЕТНУ РЕЗОНАНСУ ЈЕ ИСЛА ЦЈЕЛА ПОРОДИЦА ЈЕР ЈЕ УПИСАЛА ДЈЕТЕ МЕД СЕСТРЕ...ДУСУ НАМ НА ПАПРИКОВЦУ ИЗВАДИ...А УСТИПКЕ ОД ХЕЉДЕ ДОНОСИ ЦЈЕЛОМ ОДЈЕЛУ ДР МИЉКОВИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

02.04.2015 07:44

наставак...А ДИР НАТАСА ПРИЦА ДА НАСА ДЈЕЦА ЈЕДУ ХЕЉДИНЕ УСТИПКЕ....СТРАСНО...А СТО СЕ ТИЦЕ ЦЈЕНЕ ОНА МОЗЕ ОДМАХ ДА ПОЈЕФТИНИ АКО БИ СЕ ДИРЕКТОРИЦА ОДРЕКЛА:АЛКОХОЛА,ЗЛАТА,БУНДИ,СКУПОЦЈЕНЕ ОДЈЕЦЕ...ЈЕР СЕ ЊЕНОЈ ПОРОДИЦИ НЕ МОЗЕ НАНИЈЕТИ И ПАРА НАДАВАТИ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

02.04.2015 08:58

Значи ипак владајући ПРИЗНАЈУ непотизам. Битне су фотеље и чији ће их дични кадрови попунити својим незаситим и неспособним задњицама. А свађају се око вртића вјероватно покушавају дјечицу да врбују да гласају за њих када буду пунољетна-нећете ви толико бити на власти! Јавни конкурси су обична смијурија са условима који одговарају само унапријед изабраном страначком СТРУЧЊАКУ (нпр. клемпав, украо у бабе паре, носио заставу СНСД на митингу,...) а нису битни стручни и образовани људи који нису у владајућој булументи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

промјене бл

02.04.2015 11:17

Драго моје Требиње!!!Нас је у Бл мало али да знате или процитајте на порталима. Ова алкохолицарка има подрску власти тако да им дјеца требају јер су сви родитељи из 22 вртица добили смс да гласају за ту директорицу....Теска тортура над родитељима а ни радници не пролазе боље....тете у мом вртицу тј у вртицу гдје иде мој син не смију да дису од те директорице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјетиц

02.04.2015 15:42

Банајлуцки вртици = криминал + корпција + непотизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненсy

03.04.2015 08:26

Радила сам цијели радни вијек у васпитно-образовним установама(мало школа,више вртић)и обављала мање више све функције.Најтежи и најодговорнији посао у вртићу је посао васпитачице.Зна се да ће у Б.Луци бити директорица Наташа Радуловић,јер је члан СНСД и Додикова миљеница.Али зар јој нису довољна 2 мандата.ДА СЕ ЈА ПИТАМ У ШКОЛАМА И ВРТИЋИМА БИ ДИРЕКТОРИ ТРЕБАЛИ БИТИ НЕСТРАНАЧКЕ ЛИЧНОСТИ.И још нешто у Б.ЛУЦИ је најскупљи вртић 165 км,а у Требињу 8о км.Гдје је ту логика.Препоручујем инспекцији да изврши сва пословања у свим вртићима уназад 2о година и наћи ће тамо много неправилности.Рачуница је јасна: зна се колики је норматив по једном дјетету,а нека виде колико се трошило, нарочито кроз кухињу и виде шта од имовине имају директори и економи у тим установама.Зна се колике су им плате и нека упореде то и њихову имовину и све ће им бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

03.04.2015 11:00

То једино зна КРСМАНОВИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

03.04.2015 13:17

ЛАЈИ САМО ТИ ЧЕКАЈ ПОШТАРА, ДОЋИ ЋЕ, РАДИ ДРУГУ СМЈЕНУ?

ОДГОВОРИТЕ