Смјене србачких функционера 9. априла?

На првој овогодишњој сједници Скупштине општине Србац одборници су усвојили најважнији општински документ – буџет за 2015. годину којим су планирана средства од 6,5 милиона КМ, што је за 6 одсто мање у односу на прошлогодишње остварење.

Република Српска 01.04.2015 | 12:02
Смјене србачких функционера 9. априла?

Приједлог буџета био је у децембру чак три пута на општинском парламенту, али није добио скупштинску већину, па су у првом кварталу примјењене мјере привременог финансирања буџетских корисника. Поднесено је више амандмана, којима су средства планирана за привреду, пољопривреду и инвестициона улагања умањена у корист јавне потрошње, јавних предузећа и установа које се налазе у веома тешком материјалном положају.

Усвојене су и основе економске политике за текућу годину, те донесена одлука о уводјењу нове стопе пореза на непокретности која у овој локалној заједници умјесто 0,5 сада износи 0,10 одсто.

Након двочасовне расправе, претходно је одлучено да се ванредна сједница са четири тачке дневног реда преиначи у редовну, а да се захтјеви нове скупштинске већине, коју чине СНСД и ДНС са 13 одборника, разматрају у наставку 21. сједнице скупштине, која ће се одржати 9. априла.

Ријеч је о опозиву и смјени 11 највиших општинских функционера из редова СДС-а, ПДП-а, НДП и СПРС, односно странака коалиционог блока „Звоно“ и партија окупљених око актуелног начелника општине Драге Ћирића.

С. К.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србац

01.04.2015 15:45

Браво за циркусанте, мијењају они вољу народа. Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Србац

01.04.2015 20:02

Ко су циркусанти и ко мијења вољу народа?

Name

ДРАГАН КАТАЛИНА

02.04.2015 15:04

СРБАЦ ПРОПАДА, ЉУДИ СА СТРАНЕ ДОБИЈАУ ТОП ПОСЛОВЕ,НЕИМАШТИНА, ПРЕБУКИРАНОСТ ДРЖАВНИХ ФИРМИ, НЕРАД , ЈАВАШЛУК, НЕОЗБИЉНОСТ, ТРЕБА ТО МЕЊАТИ ШТО ПРЕ, ВАЛДА ЋЕ МЛАДИ ЉУДИ БИТИ ТОЛИКО ХРАБРИ ДА НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА НЕ БУДУ НИЧИЈИ ТРАБАНТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро Пуцар - Стари

02.04.2015 20:34

Тако је Драгане, док је био комунизам сви су радили, ти си вјероватно лијево оријентисан политички јер си набројао све елементе суровог капитализма, било је доста комуниста у каталинама. Поздрав друже и живило братство и јединство свих народа и народности!