Драгну Ðурићу суђење почиње 14. априла

Почетак суђења председника Управног одбора Ветаринарског завода Драгана Ðурића и још шесторо оптужених за малверзације са минералним ђубривом из панчевачке "Азотаре", заказан је за 14. април пред Специјалним судом у Београду.

Србија 01.04.2015 | 11:21
Драгну Ðурићу суђење почиње 14. априла

До тог датума, суд треба да одлучи о предлогу тужилаштва за организовани криминал о спајању поступка са случајем "Азотара" у којем је првоокривљени бивши министар пољопривреде Саша Драгин.

Тужилаштво је на припренмом рочишту ставило предлог за спајање поступка, са њим су се сагласили браниоци, а одлуку ће донети кривично ванпретресно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд), прецизирала је за Тањуг портпарол суда Тања Кољеншић.

Осим Ðурића, који је власник "Зекстре" и бивши председник ФК "Партизан" оптужница терети и директора ДОО „Актер"Тихомира Тришића, власника и овлашћеног лица ДОО „Сташа" Милана Дивљака, бившег председника УО ХИП „Азотара" Панчево Радосава Вујачића, заменика генералног директора ХИП „Азотара" Панчево Михајла Грујића, као и Бранка и Гордану Мијић - власнике и одговорних лица привредних друштава „1. октобар" АД и „Градска пекара" АД из Сомобра.

Они су оптужени због сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица приликом уговарања и продаје привредним друштвима регресираних и нерегресираних минералних ђубрива у панчевачкој "Азотари" од 2009. до 2012. године.

Тужилаштво сумња да је на тај начин буџету причињена штета од 55 милиона динара продајом регресираног ђубрива Ветеринарском заводу, а да је прометом нерегресираног ђубрива привредним друштвима из Новог Сада, Београда, Земуна, Сомбора и Панчева прибављена корист од 625 милиона динара.

Према Вујачићу и Грујићу води се још један кривични поступак такође због продаје минералних ђубрива у ХИП "Азотари".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Давид Штрбац

01.04.2015 13:38

А Боска!

ОДГОВОРИТЕ