Мурињо ''краде'' Волкота, Венгер узима Чеха!

Лондонски рат великих ривала се наставља! Мурињо доводи Волкота, Венгеров одговор је трансфер Чеха! Последњи фудбалер који је директно прешао из Арсенала у Челси био је Ешли Кол 2006. године, а истог лета у супротном смеру отишао је Вилијам Галас. Ту је био и Јоси Бенајун који је 2011. заменио Челсијев дрес опремом Арсенала, али се радило о позајмици.

Фудбал 01.04.2015 | 19:20
Мурињо ''краде'' Волкота, Венгер узима Чеха!

Ривалитет између Арсенала и Челсија добро је познат свима који прате фудбал, а откако се Жозе Мурињо вратио на клупу Плаваца добило је и додатну димензију због његовог односа са ривалским тренером Арсеном Венгером. Сада би могло да се отвори још једно поглавље у овој књизи, пошто би оба клуба на лето могли да пробају да доведу играча из супротног табора.

Како је навео угледни лондонски Тајмс, Мурињо помно прати ситуацију у Арсеналу и то да ли ће на лето Волкот добити дозволу да потражи нови клуб. Волкотов уговор са Арсеналом истиче у јуну 2016. године.

Волкот је прошле сезоне имао доста проблема са повредама, а у овој је до сада одиграо 13 утакмица и дао три гола. Још није потписао нови уговор са Тобџијама, иако је у јануару било говора о томе.

Ипак, и Венгер би могао да узврати ударац архинепријатељу Мурињу, пошто озбиљно размишља да ангажује голмана Петера Чеха. Чешки голман је на Стамфорд Бриџу, после девет година, постао резерва, предност има Тибо Куртоа.

Чех има важећи уговор са Челсијем, али је клуб спреман да га пусти за суму од око 13.000.000 евра. И искусни голман недавно је открио да га жуља клупа, иако је свестан да Куртоа добро брани и као млађи представља бољу инвестицију за клуб.

Последњи фудбалер који је директно прешао из Арсенала у Челси био је Ешли Кол 2006. године, а истог лета у супротном смеру отишао је Вилијам Галас. Ту је био и Јоси Бенајун кои је 2011. заменио Челсијев дрес опремом Арсенала, али се радило о позајмици.

Оно што је сигурно да би фудбалско лето у Лондону ове године могло да буде много топлије него неких претходних година.

Коментари / 0

Оставите коментар