Анализа: Србија - НИКАД ГОРА!!!

Вечерње новости подсетиле да никада у 62 године колико наступамо у квалификацијама за велика фудбалска такмичења нисмо после четири утакмице на конту имали само бод!

Фудбал 02.04.2015 | 23:40
Анализа: Србија - НИКАД ГОРА!!!

За горак укус у устима било је довољно бацити око на утакмицу Србије са Португалијом. Или на ону ранију са Данском. Па и Јерменијом. Бројке нису биле потребне. И без њих сваки искрени љубитељ фудбала морао понизно да призна – Србија игра негледљив и неефикасан фудбал! Историја нам је само потврдила очигледно - наша фудбалска репрезентација никада није имала гори учинак!

Вечерње новости су прелистале резултате свих претходних квалификација Србије – претходно и Југославије – за велика такмичења и дошле до фрапантног податка - откако постоје квалификације по групном систему „диљем“ света играмо их већ 62 године и никада нисмо после четири утакмице имали свега један бод?! Све до сада...

Пробали смо чак 25 пута и сваки пут смо били бољи него овај пут! Претходни негативни рекорд држала је генерација Ивана Топлака која се такмичила у квалификацијама за Мундијал 1978. када је из четири сусрета сакупила два бода, пошто је имала победу и три пораза. А тријумф је тада вредео два бода.

Још само три пута се десило да у уводна четири меча имамо више пораза него победа и како Новости примећују – ниједном у тим случајевима нисмо успели да направимо чудо и одемо на завршни турнир. Оно што посебно брине је да су два од та три негативна скора забележена у биткама за два претходна велика такмичења – Еуро 2012 и Мундијал 2014!

Сада истина део кривице можемо да свалимо и на Уефу, која нам је победу над Албанијом уручила за зеленим столом, али нам одмах и одузела та три бода. Али да се прво погледамо у огледало. Алиби приче нестаће истог тренутка.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Катастрофа

02.04.2015 22:10

Ово не могу да поверујем да нисам гледао утакмице а поготово ову против Португала.Па Момци су Звијезде у својим клубовима у Европи а кад их саставис у репрезентацији као изгубљене Овце. Толико гресака и изгубљених лопти и дуела да не повијерујес. Свако игра за себе нико ни за ког не трци кад иду у напад нема додавања и сви стоје нико се не нуди за неки пас или неку акцију. А толики техницари и зналци све имају али вољу никако изгледа фали им тренер попут Осим, Блазевица и осталих гдје се зна ко је сеф и ста се и како игра. Нек нам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ