Након меча, супруга Јелена ОКЛАГИЈОМ по Новаку!!!

Након што је великим преокретом дошао до победе против Александра Долгополова (6:7(3), 7:5, 6:0) и пласмана у четвртфинале Мастерса у Мајамију, Новак Ђоковић је отишао на заслужени предах. Не баш обичан.

Тенис 01.04.2015 | 17:00
Након меча, супруга Јелена ОКЛАГИЈОМ по Новаку!!!

Ђоковић је у вечерњим сатима по локалном времену завршио на столу за масажу, али не на класичном третману.

Масирању се придружила и Новакова супруга Јелена, која је уз помагало - оклагију, прионула на опоравак мишића ногу.

"Да... заслужио сам", написао је на Твитеру најбољи тенисер света уз приложену фотографију, додајући и "смајлије", свестан да није баш блистао против Украјинца, због ког је на терену морао да проведе 121 минут.

Наредни Нолетов ривал је Давид Ферер, против ког води са 13:5 у победама, укључући ту и две у оба прошлогодишња меча, односно седам у низу од последњег пораза - 2011. на завршном Мастерсу.

Дуго се мучио Новак Ђоковић да у осмини финала Мастерса у Мајамију пронађе начин да преокрене резултат против Александра Доглополова. Након што је Украјинац поражен, и то после великог преокрета јер је Новак изгубио први сет, а у другом био на 1:4, Ђоковићу се десило нешто необично на конференцији за штампу.

Један од новинара је тај меч назвао "дуелом ветерана". Та реч, "ветеран", није баш уобичајена када играју 27-годишњак (Новак) и 26-годишњак (Долгополов), али - управо то се десило.

"Да ли сте ви то управо рекли - два ветерана? Хвала... Први пут да чујем нешто тако (о себи)", рекао је затечени Новак.

Када му је новинар појаснио да је на најлепши могући начин желео да употреби поменути термин, јер је Ђоковић дуго у професионалним водама (до овог турнира имао је већ 765 одиграних мечева), Новак је одговорио:

"Па, ово је један посебан моменат. Велика је ствар за мене да ту реч чујем. Сад морам да саберем своје мисли... ово је био судар са реалнушћу. Хвала вам на томе. Мислим, заиста дуго играм тенис, али ме никада још нису назвали - ветераном".

Ђоковић је први професионални меч одиграо пре 11 година, као 16-годишњак. Сада је ушао у 140. узастопну седмицу како је први на свету.

"Тај податак ме увек враћа на моје детињство, на оне прве тениске дане, када сам маштао о томе да будем светски број један. Рекао сам већ, ништа не узимам здраво за готово, јер верујем да је увек потребно много рада и напора да би се стигло ту где сам ја сад тренутно. А још више рада - да би се ту и остало", рекао је Ђоковић.

"Против Дологополова сам се, једноставно, изборио. Био сам нервозан, губио сам концентрацију у првом сету, јер се нисам осећао добро. Зато сам тражио начин да се вратим у овој меч. Нисам се осећао свеже на игралишту, иако сам се трудио да то будем. Па опет, пласирао сам се у четвртфинале. Наредни дан ће ми дефинитивно послужити да се опоравим психички, јер сам физички сасвим у реду. Осећам се океј. Надам се да ћу бити бољи у следећем мечу", поручио је Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар