Усорац кравама даје опасне лијекове

Основни суд у Прњавору казнио је Владимира Усорца, предсједника нерегистрованог Удружења пољопривредних произвођача - мљекара Републике Српске, са 4.000 КМ, јер на својој фарми краве лијечи лијековима који се уопште не смију давати говедима у мужи, јер су врло опасни по живот и здравље људи, објавио је пословни портал Цапитал.ба.

Република Српска 31.03.2015 | 21:51
Усорац кравама даје опасне лијекове

Како је наведено, Усорац дневно на тржиште испоручи око 2.000 литара млијека, које добија од 200 крава, којима даје витамине и остале препарате, те их лијечи недозвољеним лијековима, који су изразито опасни по здравље људи. Суд је Усорца, поред новчане казне, казнио и условном шестомјесечном забраном држања музних крава.

"На фарми се налази велики број ветеринарско-медицинских производа који не би смјели да се ту налазе. Те лијекове радници фарме употребљавају без икаквог надзора и евентуалних штетних посљедица по људе који употребљавају такво млијеко. За лијекове власник није имао никакве рачуне, нити било шта од документације. Приликом контроле инспектори су затекли лијекове који се уопште не смију употребљавати нити давати говедима у лактацији - мужи, јер су опасни по здравље људи", наводи се у пресуди Основног суда у Прњавору, коју је објавио Цапитал.ба.

На оптужбе које је утврдио Владимир Милијевић, републички ветеринарски инспектор, Усорац се на суду бранио да је "инспектор ушао на фарму неовлаштено без његовог присуства, да се ради о фарми с највишим степеном управљања у Европи, да је инспектор пронашао и сликао лијекове, али није направио записник на лицу мјеста..."

Суд је потврдио да Усорац држи 59 ветеринарских медицинских производа за које нема одобрење Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Усорац је истакао да му ниједан дан није била обустављена испорука млијека, што, како каже, значи да у њему није било недозвољених препарата, те је подсјетио да је од ресорног министарства добио потврду о испуњености услова за извоз млијека у ЕУ.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

илова

31.03.2015 20:37

Криминалац, преварант, лос цовјек, лос домацин, бахат, безобраза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

31.03.2015 20:43

Ма да...наредба гласи: дискредитовати галамдзију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЈ

31.03.2015 22:02

Кога овакав цовјек мозе представљати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

01.04.2015 06:24

Казна 4000 КМ за потенцијално тровање дјеце и народа генерално??? И то још код "првог пољопривредника државе".... Поштење Владе и њених запослених на дјелу...

ОДГОВОРИТЕ