Видео - Ферер: Новак има буквално све!

Седми тенисер света Давид Ферер изјавио је да је Новак Ђоковић најбољи ритернер у последњих 15 година.

Тенис 01.04.2015 | 16:40
Видео - Ферер: Новак има буквално све!

Шпански представник је истакао да најбољи играч света има све што је потребно да противницима науди одмах после сервиса.

Ферер је током година постао познат по својој борбености, па су многи противници за њега говорили да имају осећај као да је на другој страни мреже зид. Шпанац има одличну статистику на сервис противника, али када је тај сегмент игре у питању, има свог фаворита.

„Не знам ко је најбољи јер моја каријера није поклопила са великим играчима који су играли раније. Али у последњих 15 година, рекао бих да је најбољи ритернер Новак Ђоковић. Он има све – интуицију, веома је брз и има савршен тајминг. Лопта са његовог рекета долази великом брзином“, рекао је Ферер.

Он истиче да је враћање сервиса данас много теже него раније.

„Нема сумње да је теже данас јер момци имају снажнији сервис, опрема је другачија, тако да лоптице лете брже него раније. Пошто нисам добар сервер, то морам компензовати ритерном. Откад сам био дете покушавао сам да останем близу линије, да не одступам много код ритерна, што радим и данас. Увек можете напредовати, то је ствар тренинга. Ипак, враћање сервиса највише зависи од интуиције, што је нешто са чим није лако радити“.

Момак из Валенсије висок је само 175 центиметара, али му то не смета превише да већ више од деценије и по игра на највишем нивоу.

„Верујем да ћете у будућности морати бити високи 180-190 центиметара да бисте играли тенис. Мислим да ће играчи који су отприлике моје висине ускоро бити истребљени. Људи су физички напредовали и ударају лоптицу много јаче“, искрен је Давид.

Ферер блиста у својој 16. сезони на АТП Туру – остгварио је 22 победе од почетка године, уз само два пораза.

„Срећан сам како је година почела, као и својим први мечевима у Мајамију. После тога нема ништа, само одмор за следећи. Мислим да су мотивација, жеља и смиреност најважнији. Година 2014. је била добра, освојио сам много бодова, али је постојала одређена врста нервозе. Али сам се ове године, заједно са новим тренером Паком Фогесом, фокусирао на задржавању мотивације за тенис“, рекао је седми играч планете.

На велику жалост правих љубитеља тениса, ускоро ће доћи време када ће Ферер морати у пензију.

„Могао бих променити многе ствари када се узме у обзир искуство и зрелост коју сада имам. Обично говорим о мирноћи и знању како да се суочим са сваким мечом. Али сценарио није реалан – немогућ је, па су ме тешкоће са којима сам се сусретао током каријере учинили бољим играчем и особом. Да будем искрен, не бих променио ни дан свог живота“, закључио је Ферер.

Коментари / 0

Оставите коментар