Предложено отварање стечајног поступка

Привремени стечајни управник у Радио-телевизији /РТВ/ Источно Сарајево Радослав Братић предложио је данас отварање стечајног поступка у овој медијској кући.

Република Српска 31.03.2015 | 18:49
Предложено отварање стечајног поступка

Вршилац дужности директора РТВ Источно Сарајево Бране Илић изјавио је Срни да је Братић на рочишту о утврђивању услова за покретање стечајног поступка у овој медијској кући, које је одржано у Окружном привредном суду Источно Сарајево, констатовао да има основа, односно да постоје услови, за покретање стечајног поступка.

Илић, који је присуствовао рочишту, рекао је да ће стечајни судија Окружног привредног суда у Источном Сарајеву Драган Боровчанин донијети у наредних неколико дана рјешење да ли постоје услови за покретање стечајног поступка у РТВ Источно Сарајево.

Боровчанин је 17. фебруара донио рјешење којим се покреће претходни поступак за утврђивање услова за отварање стечајног поступка у РТВ Источно Сарајево и за привременог стечајног управника именовао Братића.

Ово рјешење донесено је након што је уплаћено 5.000 КМ депозита и 100 КМ на име таксе, чиме је испуњен услов који је наложен рјешењем Окружног привредног суда Источно Сарајево од 4. фебруара о покретању претходног поступка ради утврђивања услова отварања стечајног поступка у РТВ Источно Сарајево.

Илић је 19. децембра Окружном привредном суду у Источном Сарајеву предао приједлог за покретање стечаја у овој медијској кући.

Коментари / 0

Оставите коментар