Мајами: Нервозни Ноле ''одрадио'' посао!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Мајамија, победивши Стива Дарсиса са 6:0, 7:5 после скоро 90 минута борбе.

Тенис 31.03.2015 | 14:25
Мајами: Нервозни Ноле ''одрадио'' посао!

Ноле се са белгијским тенисером, тренутно 84. на свету само једном састао и победио га са 6:4, 6:0 у Риму пре седам година, а сада је тријумфом дошао до осмине финала и дуела са Александром Долгополовим, који је савладао Томаша Белучија са 7:5, 6:4.

Најбољи тенисер света дуго је чекао на почетак дуела, пошто је Жереми Шарди намучио Милоша Раонића, који је до тријумфа дошао после два сата и 13 минута, са 6:1, 5:7, 7:6 (3).

Имао је жељу да што пре оконча меч са Дарсисом, што му је и донело непотребну нервозу почетком другог сета, када се ривал уз овације публике после освојеног првог гема вратио у игру.

Први сет: Ефикасан почетак Новака, маратонски гем, па убедљива завршница

Први је Ђоковић сервирао, и то како - није дозволио ривалу ни да дође до шансе да освоји поен. Други гем је већ представљао дуготрајну борбу Дарсиса да избегне брејк шансу, није успео испрва слајсом, али и Ђоковић је грешио.

Тек после скоро осам минута, Новак је искористио четврту брејк шансу за 2:0, после изласка на мрежу. Да оправда брејк, Новак није успео после 40:0, и Дарсис је нанизао три поена, што је натерало "броја 1" на оштрији сервис.

Новак није ни морао да прикаже најбоље што уме - када је новим брејком обесхрабрио ривала, преостало му је да рутински приведе први сет гему, и успешно сервира за 6:0 после само 25 минута.

Други сет: Овације за Дарсиса после првог освојеног гема, па нервоза Новака и неизвесна борба до краја

И публику је успавала симултанка, а тек у другом гему наставка, Белгијанац је дошао до прилике да учини меч бар мало занимљивијим. То је успео и уз Новакову грешку при изласку на мрежу за 1:1, што је изазвало овације.

До тада је Дарсис већ почео полако да одустаје од дужих размена, али су га повици са трибина натерали да се поново надиграва са најбољим, што је резултирало и са три спречавања брејка за 2:2.

Отпор је помало и унервозио Новака, деловао је нестрпљиво у жељи да што пре оконча меч, а Дарсис је изједначио на 3:3 у гему који је трајао скоро девет минута.

Иако је нови, освојен без изгубљеног поена дао назнаке за излазак из овог ритма, није било новог брејка. Новака је потпуно избацило из такта погађање аута после веома дуге размене, што је Дарсис искористио за ново изједначење.

Ту се није и зауставио, дошао је до брејка и прилике да сервира за изједначење у сетовима, и баш то је тргло Новака. Нанизао је седам поена, после и преокренуо, па је ривал био приморан да сервира за тај-брејк. Није му успело да додатно продужи меч, иако се и последњи гем претворио у мини-маратон. Прву меч лопту Новак је искористио.

Коментари / 0

Оставите коментар