Мајами: Нишикори експресно добио повређеног Троицког!

Виктор Троицки није успео да се пласира у осмину финала мастерса у Мајамију, пошто је за само 64 минута поражен од Кеија Нишикорија са 2:6, 2:6.

Тенис 30.03.2015 | 19:00
Мајами: Нишикори експресно добио повређеног Троицког!

Окршај нашег и јапанског тенисера отворио је дан на турниру у Флориди, ово је био њихов трећи међусобни сусрет, Виктор је претрпео и други пораз. Није то био прави Троицки на терену, мучила су га и леђа, као и дуге размене са петим на свету, што је доводило до нервозе и грешака.

Српски репрезентативац је одлично отворио меч, асом, али му је одмах затим стао први сервис. Убацио је три од седам и играли су поене са дужим разменама, што више одговара Нишикорију, који је другу прилику искористио да направи брејк - 0:1.

Није Јапанац знао то да материјализује, већ је одиграо врло несигуран гем. Дупла сервис грешка и још три непрецизна ударца из игре била су сасвим довољна да Троицки прилично лако направи рибрејк, што је био једини Нишикоријев кикс у борби за осмину финала.

Уследила су два брза гема у којима су обојица стабилизовала сервис и само је Троицки испустио један поен, а онда је средином првог сета опет почео да греши. Није ишао ни сервис, а ни бекхенд, па је Нишикори други пут стекао брејк предности - 2:3.

Наш тенисер никако није успевао да ухвати прави ритам, готово свака дужа размена припала је Јапанцу, а када је лоптицу послао у мрежу, умало је сломио рекет, пошто је ривал у наредном гему на свој сервис направио корак ка тријумфу (2:6).

Било је очигледно да Троицки не пружа свој максимум, а разлог је био и добра игра ривала уз проблем са леђима због чега је затражио медицински тајм-аут од три минута како би добио масажу. Било му је потребно да се на терен врати што спремнији и да почне да добија дуже размене, јер је још једна припала Нишикорију који је брејком дошао до 1:2.

Ипак, то се није догодило и у седмом гему је опет испустио сервис, због чега је нервозно "лансирао" лоптицу, па је Јапанац у наредном гему оверио пласман у осмину финала - 2:6.

Коментари / 0

Оставите коментар