Ово је најчуванија тајна европског фудбала!

Барсина добро чувана тајна: Пол Погба на Ноу Кампу од лета 2016? Реалова грешка у корацима Погби отворила врата највећег стадиона у Шпанији...

Фудбал 30.03.2015 | 20:40
Ово је најчуванија тајна европског фудбала!

Пол Погба је бисер какав одавно није згазио на травнати терен, а Барса је смислила лукави план како да тамнопутог мајстора пресели на Ноу Камп. Било је јасно већ после прве сезоне у Јувентусовом дресу да ће бити највећа ноћна мора Манчестер Јунајтеда, као и да ће се око његовог потписао водити ратови. Барселона се врло ретко помињала као наредна дестинација црно-беле шестице, али Каталонци су стрпљиво, паметно сачекали своју шансу коју ће, ако буде икакве шансе, сигурно искористити.

Први, најозбиљнији кандидат је био Реал Мадрид. Не морамо се много бавити тиме како би се Погба уклопио у имиџ фудбалера највећег клуба на свету. Физички изгледа моћно као било ко други, ексцентричан је, маркетиншко благо такорећи, све што је предуслов да се нађете на Бернабеуу. Флорентино Перез је мислио да има зицер, опустио се и није размислио о свим детаљима, што ће га, по свему судећи, коштати фантастичног вундеркинда. Уместо да отпочне преговоре са Мином Рајолом, менаџером младог Француза, Перез је прескочио ту, веома важну степеницу и послао Зинедина Зидана да разговара лично са Полом и убеди га да је Реал Мадрид прави избор. Каква грешка. Грешка вредна стотина и стотина милиона евра, вероватно и неких титула у будућности, грешка вредна Пола Погбе. Прича се да је Рајола био благо речено бесан и да је Реал, боље рећи Перез, завршио тиме свој лов на Погбу. Но, оставимо мало резерве ипак, не постоје ствари на овом свету које се не могу исправити са неколико милиона, десетина милиона евра...

Што се тиче осталих конкурената, у очајној су ситуацији. Пари Сен Жермен је атрактивна дестинација наравно. Париз, Француска, наравно да звучи примамљиво, али Погба не намерава да свој таленат троши у Лиги 1. Уз дужно поштовање према елитном такмичењу француског фудбала, не назире се време када ће успети да нађе своје место у ТОП 3 лиге на свету, чак и поред сјајних успеха у Европи ове сезоне, не видимо Пола Погбу на гостовању у Тулузу.

Манчестер Јунајтед се много пута опекао и много пута скупо платио цену коју је носио ауторитет и дело Алекса Фергусона. Не може нико да каже да се није исплатило, Шкот је створио империју и један од највећих клубова на свету пред којим су у Европи, и када није био јак, дрхатали сви, па и Реал, Барса, Бајерн и остали великани. Ипак, Пол Погба је Олд Трафорд напустио са много лоших успомена, па Јунајтед у овој трци нема никакву шансу.

Манчестер Сити јесте опција за Француза, али Погба је у таквој ситуацији да само новац више не одлучује. Он ће финансијске услове добити где год да оде. Верујемо да ће пре изабрати прелепу Каталонију, шпанску Примеру, тим са Месијем, Нејмаром, Суарезом, четвороструког првака Европе, него кишни тмурни Манчестер, тим препун преплаћених звезда, тим који нема иза себе ниједну велику европску утакмицу. Избор је ипак превише очигледан.

Барселона је уз све што јој иде наруку спремна да учини сваки могући уступак Погби и Јувентусу. Каталонци ће пристати да Пол Погба остане на Јуве Арени још целу сезону, до лета 2016, наравно испуниће сваки захтев који испред њих постави Мино Рајола који је са Барсом сјајно пословао и када је актуелан био трансфер Златана Ибрахимовића. Барселона је у идеалној позицији да иза страшног нападачког трија, наредних сезона у везном реду има и момка који има потенцијала да буде најбољи на тој позицији у декади која нам следи. Ћави иде својим путем ка Катару, а на Ноу Камп би могао и Коке што значи да би Барселона у наредних неколико сезона могла да има у првој постави Бускец, Коке, Погба – Меси, Суарез, Нејмар. Ко ће их зауставити питамо се...

Биће још ватре око Пола Погбе, питање је има ли Јуве кишобран отпоран на пљусак десетина, можда и стотина милиона евра, што је још битније, има ли Бепе Марота начин да убеди Мина Рајолу да на Погби не заради незамисливо богатство. Тешко.

Коментари / 0

Оставите коментар