Босић једини кандидат за предсједника СДС?

Младен Босић ће, по свему судећи, бити једини кандидат за предсједника Српске демократске странке јер му у СДС нико не жели изаћи на црту.

Република Српска 30.03.2015 | 09:52
Босић једини кандидат за предсједника СДС?

Рачуне би актуленом шефу партије могли помрсити једино оснивачи блиски Момчилу Крајишнику, али чланство је јуче на локалним унутарстраначким изборима који су одржани од Бањалуке до Требиња рекло своје.

“Лично свакако ствар је господина Босића да донесе одлуку. Према нашем статуту општински и градски одбор су предлагачи таквих приједлога. Сигуран сам да ће наш градски одбор Бањалука сто посто ићи за ставом Српске демократске странке који носи са собом господин Младен Босић”, рекао је Огњен Тадић предсједник бањалучког СДС-а.

Иако су се јуче бирала руководства странке и у Фочи и Требињу, главна тема међу члановима је изборна скупштина СДС–а која ће бити одржана крајем априла. Одбори су добили нове – старе предјседнике Николу Перишића и Видомира Бегенишића.

Иако се Младен Босић није појавио на изборима у Фочи је то учинио његов замјеник Предраг Ковач, а међу присутнима је био и потпредсједник странке Мирко Шаровић. У Требињу у првом реду овај пут је сједио Босићев савјетник Небојша Вукановић. Сви они на априлском изборном листићу желе видјети само једно име.

“Господин Босић је све вријеме имао подршку требињског СДС– а и та реална политика коју ми водимо је на крају крајева спуштена са врха странке. Дакле Младен Босић у овом тренутку има подршку од требињског СДС – а”, каже Видомир Бегенишић, предсједник требињског СДС-а.

“Мислим да је он особа која сигурно може много тога да да Српској демократској странци. Ја сам увјерен да ће се он кандидовати и даље за прво мјесто у Српској демократској странци и не видим заиста било какав проблем када је у питању избор руководства”, рекао је Мирко Шаровић, потпредсједник СДС-а.

А Младен Босић изјавио је више пута да ће размислити хоће ли се кандидовати за предсједнички положај уз коментар да све зависи од резултата избора на локалном нивоу, али то је изгледа већ готова ствар.

Како су лидерску позицију многи морали отписали у странци се иза кулиса води рат око замјеничког мјеста. Главни кандидати за ове функцију за сада су Мићо Мићић, Дарко Бабаљ, Ненад Стевандић и Милан Миличевић.

Извор: Истинито

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ГАЦКО

30.03.2015 07:56

САМО НАПРЕД ПРЕДСЈЕДНИЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Бијељина

30.03.2015 08:01

Др.Златка за предсједника.Најбоље рјесење.Овдје му сведно Мициц неце дати ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

30.03.2015 08:01

Наравно! Ради се о политицару европског формата. Није ауторитативни лидер и то га разликује од осталих.Мозда нема харизму,али је веома вјест политицар.Треба се сјетити да је преузео странку која је била у слободном паду,а у Бањалуци је имала свега пар стотина цланова.Зауставио је пад,ојацао странку,а вјесто је приграбио власт на нивоу БиХ,иако резултати на нивоу РС нису били какве смо призељкивали.Угладјен,културан и одмјерен,без афера и лоповлука иза себе,патриота и цовјек који гледа унапријед.При том није сујетан и не јуриса на фотеље него гради тим око себе.Такав нам треба.Босиц је стратег,а овом народу требају стратези да не би нестао са овог простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суштина

30.03.2015 13:42

Заборавио си оно главно - дипломирани инжењер

Name

СРПСКА ДУБНИЦА

30.03.2015 08:09

БРАВО ПРЕСЕДНИЦЕ НЕ САМО СДС-а НЕГО СВИХ СРБА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОД УНЕ ДОДРИНЕ.СВАКА ЦАСТ Г.ПРЕСЕДНИЦЕ САМО НАПРЕД ПОДРСКУ ИМАТЕ ЦЕЛЕ ИСТЦНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СРЕЦНО И НЕКА ВАМ ЈЕ БОГ И НАРОД НА ПОМОЦИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

30.03.2015 08:24

Крупним корацима корача ка великом вођи.А сваки велики вођа код нас Срба завршава на сметљишту историје, оклеветан и извријеђан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.03.2015 08:26

Исто као у СНСД-у. Јака могуцност избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

30.03.2015 08:59

Можда већини дјелује смотан али човјек је одржао Сдс на окупу иако су 8 год били у опозицији и иако је Додик покушавао и данас покушава да их разбије.Човјек нема сумњиву прошлост а нити милионске афере као многи.Браво Босићу, само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

30.03.2015 09:14

Тиме СДС демонстрира јединство странке, али уједно и слабост, јер ако у СДС нема никог ко би њему стао на црту, ту нема нафаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сузуки

30.03.2015 12:11

А засто би????Засто мјењати несто сто је добро???Волили би ви многи да се направи раздор у СДС.Покусали су преко Крајисника и осталих метузалема али дзаба вам свима...Сви ви који лупате минусе не схватате нас озбиљно.Ми смо кренули и нико нас неце зауставити!!!!!

Name

дајана

30.03.2015 09:14

Младен Босић - Будући предсједник Републике Српске - Мркоњић-Град

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

30.03.2015 09:14

Очи вас гледају ове биједе која тражи вапај да ради и да живи нормално да не бјежи ван из своје РС. Одмотај клупко зачараног круга предсједниче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

30.03.2015 09:17

Подрска за нови СДС.За нови Европски СДС.Време је давно било д сидјемо са дрвета.Велика подрска за Босица и све младе лавове у СДС.Ви сте нам трацак наде.Немојте нас разоцарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ми сами

30.03.2015 10:18

Послије силаска са дрвета чекају нове муке, од пузања до ходања.Колико брзо ће се усправити то ћемо видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незапослени

30.03.2015 10:37

Како Босић може бити предсједник СДС-а у РС ако уопште нема право гласа и адресу становања у РС? Босић живи у Брчком, гласа у брчанском насељу Бамби. Па како се то он из Брчко дистрикта (који има свој устав, законе, у којем вриједи устав и закон БиХ, а не Српске) бори за Српску? Иако уопште не живи и гласа у њој? Зато Босић не излази Додику на дуел за предсједника РС? Јер нема законско право. Додик то зна и Босић. Једноставно, Босић је плави, а Додик црвени амерички играч. Обојица су пројекти ЦИА, да униште Српску и Српски народ у њој. То им је задатак којег им је ЦИА намјенила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

30.03.2015 14:03

Кад не знас нацин гласања у Брцком онда ни не коментариси.Мозда су ову у Брцком вазнији него они на романији , и док смо у Брцком вецина не сикирј се ти много за Босица.

Name

реално

30.03.2015 11:07

Ненад Стевандиц за предсједника СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс.глас разума

30.03.2015 11:12

Тако треба постен цовјек,није корумпиран и није склон марифетлуцима има цист образ. Само се цувај предсједнице увелико ти дрекавцеви крајисникови подмецу кукавицја јаја по одборима. Купују као сто су папке купили тако и сада иза леда раде и подмецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС 4евер

30.03.2015 12:14

Види децких из СНСД младези сто лупа минусе.Реко вам водја да се не гледа БН ТВ и не цита њихов портал мозете се освијестити.Брзо сви на РТРС дневник па после на некад било да вам се памет не избистри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скода

30.03.2015 17:28

Младен Босиц једино право рјесење за СДС други му нису до кољена, способан,одлуцан и сто је највазније нема преговора са Бајом ,иде до краја до потпуног слома политике СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

предсједнице

30.03.2015 20:53

Цувај се стакора СНСД-а убацују ти своје кандзе у одборе то су зликовци

ОДГОВОРИТЕ