ЕП: Албанци загорчали живот Србији - из 2 у 1!

Фудбалери Албаније преокретом су савладали селекцију Јерменије са 2:1 (0:1) на свом терену у групи И квалификација за Европско првенство, у којој се такмичи и Србија, коју од 20.45 чека мегдан са Португалијом у Лисабону.

Фудбал 29.03.2015 | 23:20
ЕП: Албанци загорчали живот Србији - из 2 у 1!

Албанија је била трећа на табели и сада је са седам бодова прескочила нашег ривала, док су Јерменци, који су били на прагу изненађења, остали на дну са једним, колико имају и "орлови" пред којима је пут до Француске сада посут трњем.

Гости су већ на старту меча у Елбасану успели да шокрају домаћу публику, јер су повели у четвртом минуту из прве шансе када је везиста Борусије Хенрик Мхитарјан шутирао са леве стране, а најистуренији нападач Мовсисјан уз помоћ противничког дефанзивца Мавраја матирао голмана Беришу за 0:1.

Албанци су одиграли прилично лоше прво полувреме, јер су запретили у свега три наврата и погодили стативу преко Чикалешија у 34. минуту, а и Јерменија је испустила добру прилику да удвостручи предност.

Колико је селектор домаће селекције Ђовани де Бјази био незадовољан сведоче и две измене у паузи између полвремена и његови изабраници су у наставку апсолутно преузели контролу на терену.

Јерменија је бранила вођство, али је у 70. минуту остала са десеторицом, пошто је Хамбарцумјан искључен због другог жутог картона, што је Албанце додатно покренуло. Четири минута касније Чикалешија је опет статива спречила да поравна, али им се иницијатива исплатила у 77. када је Маврај изједначио на 1:1 на центаршут Џаке са леве стране.

Овај резултат је био на снази свега четири минута, колико је Албанији било потребно да са играчем више направи преокрет - опет су домаћи играчи били виши у скоку, овога пута Шкелзен Гаши који је са друге стативе на асистенцију Лењанина главом затресао мрежу Јерменије за тријумф од 2:1.

Овакав расплет никако не одговара нашим фудбалерима који поред подвига у Лисабону потом морају против Данске (у гостима), Јерменије (код куће) и Албаније (у гостима) да наставе са скупљањем бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар