ЕП: А шта ће вечерас ''Орлови'' у Лисабону?!

Репрезентација Србије игра против Португала у Лисабону (20.45) у четвртом колу групе И квалификација за Европско првенство 2016. године.

Фудбал 29.03.2015 | 17:20
ЕП: А шта ће вечерас ''Орлови'' у Лисабону?!

'Орловима', који заузимају претпоследње место у групи са само једним бодом, ово је вероватно последња шанса да покушају да се врате у трку за пласман у Француску.

После 'албанског циркуса' у Београду када је меч прекинут, а нашем тиму додељена победа, па одузета три бода, Србија је поражена од Данске (3:1), док је квалификације отворила ремијер у Јеревану са Јерменијом (1:1).

С друге стране, домаћин се налази у далеко бољој позицји пошто има шест бодова из три меча, само један мање од Данске која се налази на челу групе. Португалци су квалификације отворили шокантним поразом од Албаније на домаћем терену, али су се тријумфима против Данске и Јерменије вратили на прави пут.

Селектор Србије Радован Ћурчић зна тим за дуел са Португалијом и поновио да ће екипа, упркос снази ривала, ићи на победу.

"Нећемо се само бранити, јер са игром на бод, сигурно бисмо остали без иједног. Жеља нам је да надокнадимо пропусте из претходног дела квалификација. Бод би нам значио, не бисмо били незадовољни са њим, али покушаћемо да освојимо сва три", рекао је Ћурчић.

Капитен 'Орлова' Бранислав Ивановић верује да његов тим има квалитет да заустави Кристијана Роналда у Лисабону.

"Роналдо је један од најбољих фудбалера у историји, није га лако зауставити. Да би био најбољи мораш се доказивати сваког дана, а он то ради из утакмице у утакмицу. Зна како да се носи са притиском, биће велики изазов за нас. Али надам се и знам да имамо квалитет да се изборимо", рекао је Ивановић.

Александар Коларов потврдио је да се потпуно опоравио од повреде и да спреман улази у окршај за Португалом, а каже да би био задовољан победом и аутоголом.

"Нама је битан резултат. Неважно је ко ће бити стрелац, само да постигнемо гол. У Лисабону треба да будемо тим, а ко ће бити стрелац уопште није важно. Нека то буде и аутогол", констатовао је Коларов.

Немања Матић је нагласио да Србија у Лисабону мора да игра са пуном концентрацијом и компактно.

"Португалска јавност и њени стручњаци веома уважавају фудбалере из наше земље. Португалци се помало плаше да Србија не заигра како зна и уме баш сада када су и њима бодови неопходни. Ми имамо свој план и њега се држимо. Сигуран сам да се и Португалија озбиљно бави нама и нашом игром, као што и ми прилазимо опрезно у дуел", рекао је Матић.

Селектор Португалије Фернандо Сантош рекао је да неће маркирати Немању Матића, као што не очекује да ће Србија радити са Кристијаном Роналдом.

"Матић? Нећемо обратити посебну пажњу ни на једног појединца Србије, већ на њихов тим, што они и јесу. Знамо њихове врлине и мане. Пазићемо на све играче, али никога посебно, па ни Матића. Не верујем ни да ће они маркирати Роналда", рекао је Сантош.

Крилни нападач Португала Нани сматра да је меч са Србијом можда и кључан за његов тим у квалификацијама.

"Не желимо много да причамо о томе каква ће бити утакмица, јер смо се тек окупили, али знамо да је много битна, можда и одлучујућа, против директног противника за пласман на ЕП", рекао је Нани.

Португалија ће угостити Србије од 20:45 часова на стадиону Луж у Лисабону.

Квалификације за ЕУРО 2016:

Група И:
17.00 Албанија – Јерменија
20.45 Португал – Србија

Табела:
1. Данска 4 2 1 1 6:4 7
2. Португал 3 1 0 1 2:1 6
3. Албанија 3 1 1 1 2:4 4
4. Србија 3 1 1 1 5:4 1
5. Јерменија 3 0 1 2 2:4 1

Коментари / 0

Оставите коментар