Бијељина: Избори у мјесним заједницама

У 66 мјесних заједница у Бијељини јутрос су отворена бирачка мјеста на којима ће грађани до 16.00 часова гласати за чланове савјета мјесних заједница, први пут након 2006. године када су чланови савјета бирани на јавним скуповима.

Република Српска 29.03.2015 | 12:35
Бијељина: Избори у мјесним заједницама

Члан Градске изборне комисије Цвијета Секулић рекла је да су сва биралишта отворена на вријеме, у 8.00 часова, а изборе проводи 76 бирачких одбора.

За изборе је пријављено 1.200 кандидата из 10 политичких субјеката, а зависно од броја становника у мјесним заједницама у савјете се бира пет, седам или девет чланова.

Право гласа на изборима има више од 106.000 регистрованих бирача у граду, а начин гласања исти је као и на општим изборима.

Секулићева каже да ће резултати избора за савјете мјесних заједница у Бијељини бити познати до 6. априла.

Избори за савјете не одржавају се у мјесној заједници Дворови која има 5.000 становника, због раније покренуте иницијативе да се ова мјесна заједница подијели у четири мјесне заједнице.

Избори неће бити одржани ни у мјесној заједници Средњи Магнојевић, са 200 становника, јер мјештани нису пријавили кандидате за савјет мјесне заједнице.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар