Како су у Русији видјели прекид у Подгорици?

Селектор фудбалске репрезентације Русије Фабио Капело изразио је незадовољство због наставка утакмице са Црном Гором, после инцидента у првом минуту, када је голман Игор Акинфејев погођен бакљом у главу. На инциденте се осврнуо и капитен Роман Широков, а руски навијачи тврде да је на терен бачен и нож.

Фудбал 28.03.2015 | 21:00
Како су у Русији видјели прекид у Подгорици?

"По мом мишљењу утакмица је морала да се прекине већ у првом минуту. Чекали смо делегата да донесе одлуку, која је усвојена. Он је одлучио да се меч настави. Нисмо могли тек тако да напустимо терен. Да будем искрен, нисам уживо видео тренутак када је Игор погођен бакљом", рекао је Капело, ког су питали да ли је видео нож, пошто поједини навијачи тврде да је бачен на терен.

"Гледао сам распоред играча на терену и тако нешто нисам приметио. Што се утакмице тиче, не могу да кажем да сам задовољан јер смо имали много прилика за гол, а нисмо га постигли. Што се тиче понашања навијача Црне Горе, ја бих истакао други моменат. Када су се интонирале химне, публика је аплаудирала", рекао је Капело, а преноси Газета.ру.

Капитен репрезентације Русије, Роман Широков, осврнуо се на дивљање хулигана током утакмице.

"Судија није донео одлуку о прекиду утакмице у првом минуту. Он се консултовао са делегатима УЕФА и одлучено је да се утакмица настави. Желели смо да победимо. Црногорске играче не треба кривити за понашање њихових навијача. Ласер није оправдање за промашени пенал, просто, голман је 'прочитао' моју намеру", навео је Широков.

Утакмица у Подгорица прекинута је у 67. минуту при резултату 0:0, а Фудбалски савез Црне Горе ће вероватно бити драстично кажњен.

На утакмици су били и припадници руских клупских навијачких група, а представници Спартакове "Фратрије" тврде да је на терен пао и нож.

"Утакмица се наставила упркос бакљи која је погодила Акинфејева, и то је показало да је УЕФА најдивља организација са двоструким стандардима. Иако супериорност треба показати на терену, а не на 'зеленим столом', УЕФА је показала да јој фудбал није на првом месту, сетите се само шта је било у Ђенови, или када је Србија драстично кажњена због албанске провокације", саопштила је Фратрија, и додала:

"Наши момци су навијали са српском браћом, а пре меча, Срби и Руси су покушали да запале заставу САД, али је полиција интервенисала. На полувремену је било и гађања столицама, у 66. минуту је Широков промашио пенал, а онда је меч прекинут - и нож је тада бачен на Комбарова", закључује се у саопштењу Фратрије, док је руска НТВ пренела да је овај фудбалер гађан упаљачем.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рајо

28.03.2015 20:58

Нема ту дјетица, ту су само Сиптари и Турци... Милово гласацко тијело...

ОДГОВОРИТЕ