Настасић: Пораз?! О томе нико и не помишља!

Српски фудбалер из редова Шалкеа рекао је да је Србији неопходна победа на гостовању у Португалу и да ће екипа учинити све да до ње и стигне.

Фудбал 28.03.2015 | 18:20
Настасић: Пораз?! О томе нико и не помишља!

Фудбалери Србије свесни су да је меч у Лисабону против Португала у недељу веома важан у борби за пласман на ЕУРО 2016. Иако се налазе у веома незавидној ситуацији "орлови" не губе наду.
Матија Настасић истиче да ће екипа учинити све да на "Ла Лушу" стигне до тријумфа.

"Нисмо у ситуацији да размишљамо у смеру 'ако изгубимо'. Мораћемо да идемо на победу и учинимо све да се из Лисабона вратимо са три бода. Надам се да смо спремни да урадимо оно што народ очекује од нас, али што и ми сами очекујемо", истакао је Настасић.

Србија после прве три утакмице има један бод и претпоследња је на табели, док је Португал други са пет бодова више.

"Искрено, не размишљам о поразу од Португала. Ова утакмица је много важна за нас јер у прва три кола нисмо освојили онолико бодова колико смо планирали", поручио је Настасић.

Он је истакао да су се "орлови" добро припремали за сусрет са Португалом, за разлику од неких претходних окупљања националног тима.

"Добро смо се припремили у Пазови, екипа делује спремно, сви смо били максимално концентрисани на тренинзима, што ме посебно радује, јер мислим да у претходним окупљањима то није био случај".

Фудбалер Шалкеа истиче да Португал није само Кристајано Роналдо.

"Опасно је размишљати само о Роналду јер они имају много квалитетних фудбалера. Роналдо се можда издваја јер је најбољи на свету, али не смемо да запоставимо остале, јер можемо да имамо велики проблем ако то урадимо. Са свих страни прети опасност".

И сам настасић сматра да је много спремнији сада него што је то био случај на неким претходним мечевима.

"За сваког играча је најбитније да игра. Направио сам прави потез преласком из Манчестер ситија у Шалке и сада имам више самопоуздања и утакмица у ногама, што је много битно. Много сам спремнији", навео је 23-годишњи штопер селекције Србије.

Утакмица између Србије и Португала на програму је у недељу од 20.45 часова на стадиону Бенфике у Лисабону.

Коментари / 0

Оставите коментар