Копилот Лубиц желио да "остане запамћен"

Копилот авион њемачке авиокомпаније "Џерман вингс" Андреас Лубиц осумњичени да је намјерно изазвао пад путничког авиона, рекао је својој дјевојци да је ишао на психијатријске третмане и да планира спектакуларан гест, који ће сви памтити.

Свијет 28.03.2015 | 11:20
Копилот Лубиц желио да "остане запамћен"

Њемачки дневник "Билд" објавио је интервју са женом, која наводи да је прошле године била у вези са Лубовицем за којег француски тужиоци вјерују да се закључао и пилотску кабину и усмјерио авион ка планини, при чему је погинуло свих 150 путника и чланова посаде.

"Када сам чула вијест о несрећи, сјетила сам се реченице коју је понављао. `Једног дана урадићу нешто што ће промијенити систем и онда ће сви знати моје име и памтити га`. Нисам знала шта је тада мислио, али сада је очигледно", рекла је стјуардеса по имену Марија В.

Према њеним ријечима, он је то учинио, јер је схватио да је, због здравствених проблема, његов сан да ради за "Луфтханзу" као пилот на већим удаљеностима близу немогућег.

Она је додала да Лубовиц никада није много говорио о својој болести, осим да је ишао на психијатријске третмане.

Њемачке власти саопштиле су јуче да су пронашле поцијепану биљежници у којој се види да је копилот боловао од обољења због којег не би летио на дан трагедије.

"Џерманвингс" је саопштио да он није на вријеме предао документа о боловању.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар