Одблокиран рачун Борачкој организацији

Борачкој организацији РС деблокиран је рачун након што је као жирант умјесто фирме "Ветеран СиМ" уплатила око 30.000 марака за заостале рате кредита.

Република Српска 28.03.2015 | 09:50
Одблокиран рачун Борачкој организацији

Рачун Борачке организације био је у блокади десетак дана, јер су на наплату дошле рате на основу кредита који је подигло предузеће "Ветеран СиМ". То нису били први проблеми за Борачку организацију због гаранције за кредит овом предузећу. Због нередовног враћања кредита Борачка организација је до сада платила 118.000 марака.

- Искрено се надамо да ће одговорни за ову ситуацију у којој се нашла Борачка организација бити процесуирани. Плашимо се да ћемо цијели кредит морати да вратимо умјесто предузећа "Ветеран СиМ" - истакао је предсједник Предсједништва Борачке организације РС Душко Милетић.

Претходно руководство Борачке организације са Пантелијом Ћургузом на челу уговором од 4. августа 2011. године прихватило је да буде јемац за кредит фирми "Ветеран СиМ" чији је оснивач бијељинска Борачка организација. "Ветеран СиМ" је основан као друштво са ограниченом одговорношћу с циљем да запосли одређени број бораца и ратних војних инвалида. Ова фирма се бави експлоатацијом шуме и прерадом дрвета за огрев, а да би набавили неопходну опрему подигли су око 350.000 КМ кредита.

Због лошег пословања предузећа терет кредита пао је на Борачку организацију. Нико од бивших руководилаца Борачке организације РС у петак се није јављао на телефонске позиве.

Извор: Глас Српске

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

србац

28.03.2015 09:02

Нека јавно казу ко је био потписник у име БОРС-а и у име ветерана Бијељина да се јавно цују имена, а ови из Бјељине це знати и да ли је тим кредитом иста урадјено и ко је запослен и нека полиција одради свој дио посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

28.03.2015 10:50

Ветерани то не би могли уцинити саборцима. Ради се о неколико криминалаца које је лако идентификовати кроз овластена лица и велике хвалисавце неким својим успјесима. Е ово им је прави успјех.

Name

qрw

28.03.2015 10:13

Пантелија Цургуз је гори за борце од икаквог рата он је главни осумњичени за уништавање бораца и њихових права, а како ствари стоје ни ови сви остали и будући и садашњи неће бити бољи тако да се стрпите до следецег рата за неких 100 год па ко преживи од бораца причаће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

28.03.2015 10:15

Борацка организација у улози банке да полудис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.03.2015 11:23

Који безобразкук. Стварно је крајње вријеме да се овој банди стане у крај. Тајкуни дугују милионе марака за порез и електричну енергију па никоме не пада на памет да им блокира рачун. Вјероватно то дјеле између себе.Шта раде само са Боском! Срамота није више вријеме за штрајкове, срамота је наша да штрајкујемо за своја права дезертерима и ратним профиретирима. Ово мора да буде бунт, па нека дођу те специјалне јединице да туку народ. Радили су то пред рат и у Фочи Викић и компанија. Ваљда ће неке Србе гризти бар мало савјест због тога. Почела је диктатура мафијаша! Крајње је вријеме да добију шта их слиједи. Нисмо ми заборавили како се ратује, напротив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.03.2015 12:48

Јасно стоји (само није јасно Остоји) да је "СИМ Ветеран" фирма коју је основао БОРС, дакле нема никакве везе са Ветеранима Републике Српске као ни Брчански "Ветран" у који је упала полиција прошеле године такодје због незаконитих радњи а да немају никаве везе са Ветераним Републике Српске као највећих критичара БОРС-а. И на крају питање: Одакле БОРС-у 30 000 КМ? Добили од Владе Републике Српске. И тако 23 године арче новац који следује све борце. Тако су проћердали и БОРС Инвест фонд који су са 110 000 000 (стодесет милиона свели на 6 милиона вриједности). И опет траже да их сви борци величају а да се Ветерани Републике Српске угасе. Требало би обрнуто- УКИНУТИ ДВАДЕСЕТОГОДИШЊУ ВЛАДАВИНУ БОРАЧКЕ МАФИЈЕ БОРС-а У ИМЕ БОРАЦА ВРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

демобилисани борац

28.03.2015 13:52

вријеме је да борци узму ствар да рјесавају. Засто још није исплаћен гогишњи борацки додатак. То се чека задњи дан у марту. Ма нема влада пара. Још може мјесец или два и ту је крајјјјјјј и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 7.категорије

29.03.2015 08:14

Хоће ли већ једном да се врши форензичка анализа пословања БОРС инвест фонда, анализа финансија борачке организације, којекаквих помоћи, донација, уплата, исплата.., а посебно за вријеме мандата надалеко чувенога и знаменитога Панте. ПС: ово '7.кат.' је само зато што неки паметњаковићи спалише евиденције.

ОДГОВОРИТЕ