Влада не може добити пролазну оцјену

Нова Влада Републике Српске за првих сто дана рада не може добити пролазну оцјену, јер је само направила већу штету, тврде представници синдиката и удружења у привреди, пољопривреди и здравству.

Република Српска 27.03.2015 | 22:49
Влада не може добити пролазну оцјену

Влада је предложила благе реформе које неће побољшати привредни амбијент, рекао је предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада.

"Стандард радника неће порасти, већ пасти. Од 1,5 посто растерећења, привреди не значи пуно. Било је грешака и мора се кренути у другом смјеру, привреда се мора растеретити и да радник може живјети од свог рада. Овом реформом ми то нећемо добити", каже Белензада.

Сувласник фабрике за прераду дрвета "Рашевићи" Милош Рашевић, предузећа које скоро комплетан производни асортиман извози, тврди да немају разумијевања од владе.
"Слабо, то је моја оцјена", каже Рашевић.

Стратегије за развој пољопривреде су добре, али нема реализације, указују у Удружењу пољопривредних произвођача села Семберије.

"Ништа од оног што је стратегијом обећано није испуњено. Чекали смо и зелени ваучер, па ништа", каже пољопривредник Бошко Радић.

Здравство и даље грца у проблемима. 127 милиона су дуговања само за доприносе радницима, указују у синдикату.

"И ово што покушавају да новим реформским законима, поготово да нам узму један одсто за здравство, што је укупно 43 милиона марака је неприхватљиво, јер тиме од здравствених радника узимају више плата", каже предсједник Савеза синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић.

Негативна оцјена и економиста.

"Ова влада само прави штету, она се за три мјесеца додатно задужила, чак ни банке немају повјерења у Владу, па неће обвезнице које она продаје. Људи штрајкују, фабрике не раде, они се и не појављују пред тим радницима и просто ова Влада Републике Српске је окренула леђа народу", сматра економиста Алекса Милојевић.

БН ТВ

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Гаги

27.03.2015 22:30

Господин Белензада Обрад је ауторитет и стручњак .Пратим њеове активности Није ми јасно зашто не кажу да се Влада РС задужила код НЛБ БЛ 200.000.000,00 па људи моји то је још један Бобар и никоме ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

27.03.2015 22:48

Није то нова Влада,иста је од 2006.године, људи се мијењају у њој, али исти је премијер све ове године, једино што је у последњих пет из сјенке. То вам додје као представа, мјењају маске, а глумци и представа исти. На жалост,ову превише добро осјетимо на својим ледјима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

28.03.2015 01:20

ШТА РАДИ ГРАНУЛИЦ У ЕМИСИЈИ, ПА ОН ЈЕ САУЧЕСНИК У КАТАСТРОФИ КОЈА СЕ ДЕСИЛА У ЗДРАВСТВУ... ОН ЈЕ ПОДРЖАО И БРАНИО СТРАНАЦКО ЗАПОСЉАВАЊЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ У ЗДРАВСТВУ, ОН ЈЕ ПОДРЖАО ЗАКОН О ПЛАТАМА У ЗДРАВСТВУ, ОН ЈЕ ПОТПИСАО ПОСЕБНИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР СА ШКРБИЋЕМ И ОМОГУЋИО ДА СЕ РАДНИЦИМА У ЗДРАВСТВУ УКУНУ ТОПЛИ ОБРОЦИ И РЕГРЕС, ОН ЈЕ ГОДИНАМА УЖИВАО У ПЛАТИ ОД НЕКОЛИКО ХИЉАДА МАРАКА... ОН ЈЕ БИО, А И САДА ЈЕ СЛУГА ОВЕ ВЛАСТИ КОЈА ЈЕ ПОСТАЛА РЕЖИМ... ОН ЈЕ ПУКИ ИЗВРШИЛАЦ НАЛОГА "ГРОФИЦЕ" ОД СИНДИКАТА РАНКЕ МИШИЋ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.03.2015 05:09

А кад је то влада била народна влада?????Ради се за тајкуне и мафију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАБРИНУТ

28.03.2015 06:21

Стотину ноћи понижавања и скрнављења политике и грађана Републике Српске. То је тако, гдје 25-30% грађана тако жели, јер им је добро, а остатак нема коме рећи своје јаде и незадовљство, дакле мањина и хипотетска ( помоћу папака ) политичка већина, нанаоси зло које галопом иде у загрљај цијелој Републици Српској. Одведоше нас у дужничко ропство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

28.03.2015 06:24

Одлицни су раде да све упропасте циста петица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

28.03.2015 08:29

У овој Влади се налази група људи без икаквих идеја и група незналица. Не знам како можемо очекивати од некога да ради кад тај не зна. Кад поредим Владу Србије пратећи програм РТС гдје Вучића видимо свакодневно како се труди да нешто уради дотле се наша Премијерка крије, трудећи се да нам површно да до знања како све иде по плану. Ко је у задње четири године уложио новац у Српску отварајући фабрику, колико се људи запослило. Није посао Владе само рад на исплати запослених у државним институцијама.

ОДГОВОРИТЕ