Босић: Опасна прича о прављењу страначке полиције!

Предсједник СДС-а Младен Босић каже да постоје провјерене информације да СНСД-ова власт ради на реорганизацији МУП Републике Српске како би се направила страначка полиција, а покриће за њену стварну намјену би била борба против тероризма.

Република Српска 27.03.2015 | 22:41
Босић: Опасна прича о прављењу страначке полиције!

Босић је гостујући у емисији „На крају седмице" ТВ Пинк БиХ, казао да би стварна намјена те јединице за борбу против тероризма била заштита актуелне власти.

„СНСД и Додик већ дуже вријемена праве припрему и причу о унутрашњим и спољним непријатељима, покушавају опозицију представити као непријатеља који сарађује са међународном заједницом, а потом и са бошњачким странкама. Све то, по њиховом сценарију, значи да су они непријатељи који руше Републику Српску, а ако су непријатељи који руше Републику Српску власт има право да крену у заштиту Српске", казао је Босић, наглашавајући да је то веома опасна поставка.

Он је додао да СНСД избором бомбастичног назива ове јединице, који се веже за борбу против тероризма, очекује добијање подршке из вана, јер се зна да постоји страх од тероризма у Европи и свијету.

„А под том кринком имате одријешене руке значи нека таква јединица би могла да прислушкује, ради обавјештајне послове и све оно што не треба да раде",рекао је Босић.

Коментаришући сто дана рада Владе Српске, Босић је казао да је то једна некомпетентна Влада састављена од некомпетентних министара, а на чијем челу је и некомпетентан премијер.

Босић је казао да су једини резултати ове владе поскупљење струје од десет одсто и ново задуживање Републике Српске.

Истиче да је то у питању Влада од које се једино тражи да безрезервно буде лојална и послушна Милораду Додику и да је њен једини задатак да купи вријеме јер нема рјешење за нагомилане проблеме.

„Раде реформе само под притиском Међународног монетарног фонда и ми смо на посљедњој сједници Представничког дома расправљали о кредиту од 37 милиона КМ који се даје за побољшање тржишта и он није прошао. У ствари те паре су требале послужити да ентитети закрпе рупе у буџетима", казао је Босић.

Он је оцијенио да су власти у великим проблемима јер знају да се ближи вријеме када се више неће моћи задуживати јер је кредитни рејтинг веома лош.

„Недавно смо у Републици Српској имали једну комичну ситуацију када је Влада Српске платила агенцију која треба да испита какав је кредитни рејтинг, са циљем да се кредитори убиједе да дају нове кредите. Резултат који су добили од те анализе је да смо земља са „смеће" кредитним рејтингом", казао је Босић.

Он је оцијенио да би у интересу Милорада Додика било да се ова влада смјени.

БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Доста је шупљирања...

27.03.2015 22:13

...обећали сте промјене, а ја још ништа не видјех од тога... Пусти критику Баје, шта ти конкретно подузимаш да народ боље живи? Колико можемо да видимо НИШТА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

27.03.2015 22:17

Подршка руководству СДС-а!Подршка предсједнику Босићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

27.03.2015 22:22

ја сам искрени гласао за ову босицеву опцију.знаци тадиц иваниц и листа сдс у оба слуцаја.знам да имате муку у сарајеву и опструкцију,али када то заврсите не кренете ли са најбољм својим људима и не испуните ли обецано нема од вас ниста а ни од нас са вама.ово је задњи воз младене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

27.03.2015 23:03

Добро, у реду. Цак си у праву. Али, сад да те питам ја несто. Радис ли ти несто од оног сто си обецао или цес нам сада у наредне цетири године прицати оно сто ми сви знамо? Сест мјесеци од избора је просло а о борби против криминала и корупције ни ријеци. Ста је сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бука

28.03.2015 09:53

Па Младене није ваљда да си насјео на обећања.... Па сви су они исти. Само причају да би одбранили фотељу.

Name

Ђода

27.03.2015 23:07

Хоће човјек да се осигура од било каквих демонстрација.И најмањи могући протест незадовољног народа се мора угушити.Како је кренуо ускоро ће се прогласити за доживотног владара Репубиле Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојка Пјевчевић

28.03.2015 04:12

ЈАРАНСКА ПРИВАТИЗАЦИЈА: Из Владе РС „нестале“ Ђурићеве мјенице за РК „Боска“! Оригинални уговора о приватизацији Робне куће „Боска“ Бањалука је најмањи проблем, јер је нестала много важнија документација-овјерене банкарске мјенице у вриједности 300.000 еура, којима је купац гарантовао испуњење обавеза, ексклузивно сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

28.03.2015 06:17

Ма каква странацка полиција. То је само оно васе познато ти мене ја цу тебе да народ заборави на економију. Пуно је просло од избора. Не смије он никакву полицију да прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домородац

28.03.2015 06:39

Све за народ.Опремљена са бововима нас цува,јос и специјална се оснива,аутопутом идемо на саву на купање,народ све сто заради поједе,ткз бајин изум ,дан и комад.Етно туризам це нам развити,сатори.козне прегаце и доци це туристи да нас гледају.Струју је поскупио због наталитета,нецемо палити свјетло,због устеде,а многима це и искљуцити због неплацених рацуна па да небауљамо по мраку боље да се прихватимо зена,ткз.сиротињска забава.Нема нам краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.03.2015 06:50

Све це то народ да плати али ето тако је хтио нека му буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не треба нам име

28.03.2015 07:10

Па зар Алфа секјурити није та странацка полиција ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС БЛ

28.03.2015 11:15

Сада ће бити легална!

Name

Глупост

28.03.2015 07:14

Реорганизовање МУП-а да се направи страначка полиција!? Нешто овде не штима. Власт има право да прави реорганизације државних органа, па тако и МУП-а. Уколико реорганизује МУП и ствара нове оружане формације не видим шта је ту спорно. Оно што је најспорније је због чега се Босић, Иванић, СДС и ПДП плаше стварање нових јединица МУП-а Српске, а истовремено обећавају да ће СИПА и Суд БиХ имати посла у РС! Иначе Босићу није јасно да формирала власт или не нове једнице грађани ће свакако чувати Српску, као и услучају напада на грађане Српске од стране органа БиХ без обзира био на њима Босић или Бакир!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.03.2015 07:59

У рафенерији Брод, Модрица и Нестро последње двије седмице отпустено на десетине запослених, а коверте се саљу сваки дан а којим се запослени обавјеставају да висе не морају да долазе на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

28.03.2015 08:32

Овакав живот који живимо у Републици Српској је неодржив без промјена и бољим животом , јер све чине од када су на власти за себе и своје интересе. Највећи им је проблем што шкрто дају ту мизерну пензију коју корисници плаћањем режије потроше одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

28.03.2015 09:37

Босић као и већина у "Коалицији за промјене" је јако лоше информисана! Неће бити нестанка МУП-а РС, биће само слабљења МУП-а на терену. У Бања Луци ће на мјесто двије оперативне управе бити формиране четири: 1.Управа крим полиције, која ће бити низашта нејебавајућа на челу са брком економистом кога ништа не занима, 2.Управа за борбу против тероризма која ће бити простор у који ће се запослити сека, зет кумови, јованићи, американци, русу и сви ће бити битни, 3.управа за ообезбјеђење лица која се посебно обезбјеђују, ту ће се са добрим платама удомити Чубри и остали заштитници лика и дјела, 4.Управа полиције на челу са још једним низашта нејебавајућим начелником Јевђенићем! Да би се испоштовао буџетски оквир биће укинуте организационе јединице на терену: ПС за БС: Гацко, Фоча, Вишеград, Соколац, Зворник, Теслић, Градишка ....Овакав приједлог ће добити подршку народа на терену који је озлојађен корупцијом и саобраћајцима а локални политичари Миловић, Марић, Стевановић и слични ће ћутати! Дио СДС-ових кадрова: Мектић неће мекетати, Бранко Мандић неће причати, зет Лубура неће таласати, брчак у Бјељини ће чекати пензију, Сокочанин из Бања Луке ће се бавити комерцијалом, Анднанови ће коначно добити простор али ће и Томовци бити задовољени, фочаци су свакако сјебани и елиминисани, сокочани пуше задовољно, Херцеговци без икакве снаге итд. Дакле сједиште МУП-а, звано Бања Луа ће бити бројније а терен сиромашнији! Министар специјалац и њему слићни склони репресивним акцијама наставиће да раде како хоће на штету терена званог РС а уз подршку СНСД-а и ћутање низашта нејебавајућег директора полиције РС!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.03.2015 10:04

Господиане Босићу, убрзајте се, за промјене вам је остало још три и по године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

28.03.2015 10:37

Формирање било каквих нових полицијских структура ако се не ради о прерасподјели унутар постојецих кадрова цак ако се ради и о јединици за борбу против тероризма у постојецој економској ситуацији је непотребно и неправдано. Говорити о новим структурама а и постојеце нам не посједују основну опрему је апсурд. Полиција нам је цитаву зиму радила у љетним униформама јер не посједују зимску.Срамота је да приватне слузбе обезбједења имају бољу опрему од полиције.Господине Босицу и сами знате да је вријеме Тајфуна и других пара пилицијских стрктура давно просло и да су прице о стварању партијских полицијских јединица глупости цак ако неко о томе и размисља.Потрудите се да формирате власт на нивоу дрзаве и покрените процес борбе против криминала и корупције јер то је намање сто се од вас оцекује. Питање васег легимитета је да ли зелите и да ли мозете да се изборите за правну дрзаву на свим нивоима ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

28.03.2015 10:53

Најбоље укинути полицију и подијелити свима пистоље па ко кога. Е Босицу, Босицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

готива

28.03.2015 11:17

Гестапо Додикистан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведникједини

31.03.2015 07:12

Прво нас је све опљацко, завио у црно па би сада јос да нас туце фино бога ми

ОДГОВОРИТЕ